"BILO JE OVO MOJE VEČE": Nestvarna partija Nikole Jovića, iz devet pokušaja 25 poena

Novosti online

30. 08. 2023. u 12:45

MLADI Nikola Jović odigrao je strašan meč protiv selekcije Južnog Sudana

БИЛО ЈЕ ОВО МОЈЕ ВЕЧЕ: Нестварна партија Николе Јовића, из девет покушаја 25 поена

FOTO: FIBA.Basketball

Za 27 minuta na parketu ubacio je 25 poena, ali znatno impresivnija od te brojke je činjenica da je šutnuo samo devet puta iz igre i svih devet pogodio. Četiri puta za dva i pet puta za tri.

"Bilo je ovo moje veče. Ne mogu da kažem da sam zvezda, imamo mnogo iskusnije igrače kao što je Stefan Jović koji me je pronalazio, Milutinov koji mi otvori put da lako završavam u reketu. Jednostavno, saigrači me nalaze i pomažu, ja to iskorišćavam", bio je skroman Jović posle utakmice.

Usledila je konstatacija novinara da igra "kao mator" i da se ne vidi da je debitant na velikim takmičenjima.

"Ne znam šta bih rekao. Ne igram kao mator, nego sa samopouzdanjem. Znam šta sam radio da dođem do ovog nivoa. Uvek sam verovao u sebe, to ću i nastaviti".

Čini se da mladi Jović na parketu najviše upija savete Bogdana Bogdanovića koji je i sam ubacio šest trojki protiv Južnog Sudana.

"Bogdan mi je prvi prišao posle Kine i rekao da nastavim da šutiram jer sam na toj utakmici promašio oba pokušaja za tri. Nastavio sam da šutiram i eto, sada pogađam. Nadam se da ću tako da nastavim".

Srbija je grupnu fazu okončala onako kako se očekivalo. Sa tri ubedljive pobede protiv Kine, Portorika i sada Južnog Sudana. Sada slede okršaji protiv Dominikane i Italije.

"Igramo svaku utakmicu da pobedimo. Sigurno ulazimo spremni. Neće biti lako, ali imamo dobru hemiju i mislim da izgledamo dobro na terenu", dodao je Jović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo