NEVEROVATAN PORAZ "ORLOVA": Srbija poklekla pred Italijanima i sudijama, četvrtfinale pod znakom pitanja!

Novosti online

01. 09. 2023. u 12:01 >> 12:08

Košarkaška reprezentacija Srbije je dramatičnim porazom od Italije rezultatom 76:78 otvorila drugu fazu Svetskog prvenstva, pa će u nedelju od 14 časova protiv Dominikanske Republike odlučivati da li će u četvrtfinale Mundobasketa ili ostaje bez borbi za medalje.

НЕВЕРОВАТАН ПОРАЗ ОРЛОВА: Србија поклекла пред Италијанима и судијама, четвртфинале под знаком питања!

FOTO: FIBA.Basketball

Da je bilo lako, nije, a i ko je pomislio da protiv ove i ovakve Italije može da bude jednostavno, grdno se prevario. Međutim, jedno su bila očekivanja, a drugo nešto što je bilo nepredvidivo - potpuno neverovatan sudijski kriterijum, koji je je čak triput doveo do ofanzivnih prekršaja Srbije u prvom poluvremenu, koji je koleno zabijeno u stomak Marka Gudurića ocenjivao kao "normalnu košarkašku igru", a koji glume italijanskih košarkaša da su faulirani, odnosno da nisu nikoga "prebili" igrajući odbranu - nagrađuje saglasnošću.


Da su naši grešili na početku, jesu, ali sigurno ne toliko da Italija lagano stigne do vođstva od deset razlike (10:20), a i da gotovo 100% vremena u prvom poluvremenu "orlovi" gube. Ali...


Jedno je bio kriterijum suđenja i ponašanje rivala, a drugo rešenost srpskih košarkaša. Bez teško povređenog Simanića, uz privremeno odsutnog i Gudurića, stisli su zube i zaigrali srcem. Borbenost koju su prikazali bila je za udžbenike, bili su bolji i u osvojenim loptama, i blokadama, i poenima iz kontranapad, i onih iz tzv. "drugih šansi", i iz reketa, i od strane rezervista. A upravo su oni zablistali u prvom velikom jurišu Srbije.


Trojke fanatičnog Avramovića, pa odmah potom s druge strane i Marinkovića najavili su da odustajanja nema niti će ga biti, što je u akciji organizovanoj za sekund i po pokazao i kapiten Bogdanović, trojkom kojom je Srbija otišla na veliki predah sa prednošću od 42:20.


A onda - privremena košarkaška rapsodija momaka u belim dresovima. Nestvarna odbrana, i pored nove porcije sudijskih odluka koje kao da su nosile pečat na kome samo piše "Srbin je napravio prekršaj u napadu", odlična saradnja onih na parketu i zdušna podrška svih sa klupe, doneli su Srbiji ogromnih 60:44 na četiri minuta do kraja treće deonice. No, tada se desilo ono što je jako opasno da se dešava protiv ekipe koju predvodi selektor Poceko, a u kojoj igraju i iskusni asovi poput Luiđija Datomea: opustili su se naši. Posle mnogo uloženog truda, opustili su ramena, olako trošili napade, a u defanzivi mislili "neko će drugi". Nije bilo tog drugog u odbrani 1 na 1, a Datome je svojim potezima poveo "azure" ka preokretu.  Već na kraju treće deonice, posle serije 15:2 za tri i po minuta, Italija je bila na samo tri poena zaostatka, a u 35. minutu povela (kada su sudije svojoj lepezi nenormalnih poteza dodali novu porciju ofanzivnih prekršaja "orlova", ali i nedosuđivanje očiglednih greški u vođenju lopte od strane "azura").

Naravno, neverica koja je to izazivala u taboru naše nacionalne selekcije samo je jedan razloga za veliki pad u njenoj igri: dešavale su se i brzoplete akcije, i odsustvo komunikacije u odbrani, pa je Fontekio pogađao šta je hteo i odakle je hteo, a na to se nadovezali i brojni promašaji Bogdanovića sa distance (1/13 kada se o trojkama radilo, do 38. minuta).

A opet, usled velike borbenosti, nisu "orlovi" mnogo rezultatski zaostajali, iako su grešili kad to baš niko očekivao. Recimo, suparnik promaši, Davidovac dira loptu na obruču - prizna se koš Italije. I, umesto da se sa -3 krene po izjednačenje, semafor pokaže pet poena zaostatka, a naši onda predaju loptu pravo u ruke suparniku. Kako se sve to dešavalo na minut i po pre kraja, vremena za preokret možda i jeste bilo, ali snage posle svega doživeljnog - nije.

Gudurić je na 50 sekundi do kraja ubacio trojku za prilazak na 74:76, no nezaustavljivi Fontekio je vratio +4 pola minuta pre završetka. Bogdanović je sa linije penala pogodio oba puta, Fontekio potom promašio svoj šut, ali u malo preostalog vremena Stefan Jović s velike distance nije uspeo da ubaci trojku.

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 - druga faza, 1. kolo - statistika

Srbija - Italija 76:78 (19:23, 23:17, 20:19, 14:19)

Srbija: Avramović 7, Bogdanović 18 (šut za dva 3/3, za tri 1/13), 4as, Davidovac 2, Dobrić 15p, 2os, 3sk, Gudurić 8, N. Jović 5p (šut za tri 1/5), 3sk, 2sk, S. jović 4, Marinković 3, Milutinov 14p, 12sk, Petrušev 3sk, Ristić i Simanić nisu igrali

Italija: Datome 10, Diuf, Fontekio 30p (šut za dva 9/11, za tri 2/4), 7sk, 5iz, Meli 8, Pajola 7, Polonara 3, Rići, Severini 3, Spanjolo i Proćida nisu igrali, Spisu 14p, 5sk, 5iz, Tonut 3

KRAJ!: Srbija - Italija 76:78

Promašuje Stefan Jović sa distance, Srbija je izgubila!

40' - Bogdan ubacuje oba penala, -2 je. Kapiten odlazi na klupu, Avramović ga menja u odbrani.

40' - Bogdanović je fauliran, prilično grubo. Još 28,3 sekunde do kraja, slobodna bacanja za kapitena Srbije, koja gubi 74:78

40' - Fontekio uzvraća, iz prodora pogađa preko ruku Bogdanovića za 74:78. Tajmaut traži Pešić na 33 sekundi do kraja

40' - Gudurić pogađa trojku! 74:76!

39' - Koš Italijana je priznat zbog diranja lopte na obruču (posle pregledanja TV snimka), a naši onda početnički greše i daju loptu "azurima" u ruke. Neverovatno. Srećom po "orlove", rival greši, a Davidovac je fauliran pod našim košem i imaće slobodna bacanja. Prvo je promašio, a onda i drugo, ostaje 71:76...

39'  - Izlazi Bogdan iz igre (1/13 je šutirao trojke), a promašaj Italije sudije "sviraju" kao pogodak - jer je Davidovac dirao loptu na obruču. Reakcije "orlova" koje možete da vidite dovovoljno svedoče kolika neverica vlada kod njih zbog sudijskog kriterijuma:

Neverica srpskih košarkaša / Screenshot: RTS

38' - Bogdanović s linije penala stiže do 16 poena, Srbija gubi sa -3. Još 2:47 do kraja.

37' - Naši pogađaju s linije penala, a Fontekio stiže do 28. poena. Srećom, samo je dvojka bila u pitanju, a lako je moglo da bude i poen više. Italija čvrsto drži vođstvo, sada je 69:74.

37' - Sad i Severini pogađa trojku - 67:72, a Bogdanović promašuje šut s distance 11. put na ovom meču. Srećom po naše, Italijani prave prekršaj u napadu.

36' - Milutinov pogađa samo jedno bacanje, a Fontekio dvojku iz skoka unazad - Italija odlazi na 65:69. Podsetimo, pre deset minuta Srbija je vodila 60:44. Od tada, 25:5 je serija "azura".

35' - Spisu pogađa koš Srbije za 64:67 u to nakon "duple" lopte, greške u vođenju. Ovo je apsolutno nenormalno šta rade sudije. Nenormalno.

35' - "Dobar dan. Mi smo sudije meča Srbija - Italija i upravo smo ko zna koji put dosudili prekršaj Srbije u napadu". Da, upravo to se desilo, Milutinovu su svirali preršaj nad Melije,, jer se okrenuo oko Italijana koji mu drži dve ruke na telu. Pa, ovo je ne-ve-ro-vat-no. Neverovatno. Fontekio pogađa i italija preuzima vođstvo, 64:65.

34' - Ne ide Bogdanoviću kako bi želeo. Šutira trojke 1/11, a onda pravi prekršaj u napadu. Drugi timski Srbije... Srećom, Meli promašuje iz okreta

34' - Datome promašuje trojku iz levog ćoška za vođstvo Italije, Bogdanović u kontri iznuđuje faul "azura" na sredini terena. Italija izlazi iz bonusa, svaki naredni njen napad značiće slobodna bacanja za Srbiju. "Orlovi" zasad samo jedan prekšraj u 4. četvrtini.

Sudija na utakmici Srbija - Italija / FOTO: FIBA.Basketball

33'  - Lepa akcija Srbije, Nikola Jović pronalazi Dobrića u levom uglu, a ovaj prodorom donosi +3. Privremenih, jer je Italia brzim pogotkom prišla na 64:63, posle čega Bogdanović promašuje trojku iz levog ugla.

32' - Posle greške, druge, srpskih igrača - Italija je napravila prekršaj u napadu. Konačno i njima da se to "svira"....

31' - Počela je četvrta deonica! Italija prilazi na 62:61...

30' - Neverovatno! Faul Severinija nad Nikolom Jovićem, koji je odleteo na parket želeći da obezbedi defanzivni skok posle promašaja Gudurića na jednoj, a Datomea na drugoj strani terena - no sudije to ne sviraju. I, šta se onda desi - Italijani uzmu loptu i mirno daju trojku za 62:59. Kakav kraj treće deonice. Neverovatno. Bilo je 60:44 za Srbiju pre tri i po minuta, a sada samo +3.

29' - Popušta odbrana Srbije, Italija nastavlja da lako poentira, prilazi na 62:53 nakon što je Datome ostao potpuno sam, a onda, posle kiksa Srbije, pogađa i trojku iz tranzicije - 62:56.

28' - Ne sme da bude opuštanja. Nikako. Fontekio na to podseća svojim 20. poenom pa Italija, posle trojke i njegovog pogotka za dva poena prilazi na 60:49, te Pešić traži tajmaut.

27' - O, evo "starog dobrog" - prekršaja Srbije u napadu. Ova utakmica može tako da se pamti, da joj drugi nadimak bude "Prekršaj Srba u napadu". A prvi da bude neki opis podviga. Ali, do tog epiloga ima još punih 13 i po minuta. 

26' - Šteta. Dobrić u kontri ne pogađa koš pri vođstvu 57:44, ali Milutinov dobro blokira rivale, pa potom s leve strane Nikola Jović pogađa trojku i sjajna Srbija odlazi na 60:44!

Nikola Jović na meču Srbija - Italija / FOTO: FIBA.Basketball

25' - Posle nove dobre odbrane, Milutinov je fauliran i sa linije penala donosi Srbiji +12, 54:42. U drugom poluvremenu rezultat je 12:2. Sada i 13:2, jer je Bogdanović realizovao jedno od dva slobodna bacanja - 55:42 je, na 5:30 do kraja 3. deonice.

24' - Sjajna odbrana Bogdanovića, kontra, Dobrić zakucava, kakva igra "orlova" u ovim trenucima!

Bogdanović čestita Dobriću na zakucavanju za +10 na meču Srbija - Italija / Screenshot: RTS

23' - Novi dobar potez Stefana Jovića, asistencija kroz ruke dvojice čuvara za Milutinova koji utrčava, postiže koš i to fauliran. Selektor "azura" Poceko traži tajmaut, njegova ekipa gubi sa 49:42! A imali su Italijani deset razlike u prvom poluvremenu...

23' - Stefan Jović se razigrao, pogađa iz prodora, 47:42, a potom naši zaustavljaju Melija i iznuđuju prekršaj Polonare u tranziciji. Dobro je, dobro je...

22' - E, ovoga starno "odavno nije bilo". Prekršaj Srbije u napadu. Četvrti, ako smo dobro vodili računa. A treći Milutinova na ovom meču. No, odmah potom Stefan Jović krade loptu Italijanima, a Milutinov u kontri donosi 45:40. Kako se bore momci, svaka čast

22' - Pogrešili su naši u svojoj akciji, ali fantastičnom odbranom naterali Italiju da joj istekne vreme za napad. Zaista, ogroman trud ulažu "orlovi", srpski navijači im sada skandiraju "Srbija, Srbija!"

Detalj sa utakmice Srbija - Italija na Mundobasketu 2023 / FOTO: FIBA.Basketball

21' - Posle srpskih 9/9 sa linije penala u prvom poluvremenu, Dobrić sa polovičnim učinkom - Srbija vodi sa 43:40, a onda je Srbija odbranila prvi napad "azura", pa potom još jedan!

21' - Počelo je drugo poluvreme, promašio je Dobrić sa distance, ali je ofanzivni skok ostvarila Srbija, a Dobrić iznudio prekršaj za dva bacanja

Individualno, najefikasniji su Bogdanović (11 poena), Dobrić (8) i Avramović (7) kod naše selekcije, odnosno kod italijanske Fontekio (11), Spisu (10) i Meli (8).

Statistika na poluvremenu kaže sledeće: Šut za dva poena: Srbija 64%, Italija samo 26%. Šut za tri poena: Srbija 29%, Italija 70%. Slobodna bacanja: Srbija 100%, Itliaja 69. U skokovima za nijansu bolji Italijani (17:18), koji vode i u asistencijama (11:9), ali su Srbi bolji u osvojenim loptama (4:1), blokadama (3:0), poenima iz kontri (8:2), iz drugih šansi (4:2), iz reketa (16:10) i od strane rezervista (17:5).

Evo i trojke za završen kraj burnog, baš burnog poluvremena:

Kraj poluvremena, i to kakvog! Srbija vodi sa 42:40 trojkom kapitena Bogdanovića u akciji koja je organizovana za 1,5 sekundi (posle "malog" faula Italije). Šta su sve preživeli "orlovi" u ovih 20 minuta, koliko sudijskih nepravdi, neverovatnih "faulova u napadu", povrede Gudurića, rafala "azura" od 8/11 sa distance - a opet, vode "orlovi". Svaka čast momci na borbenosti, svaka čast.

20' - Fontekio opet greši, gazi liniju terena s loptom u posadu, pa će Srbija imati poslednji napad, sedam sekundi do kraja poluvremena.

20' - Miltinov sa dva bacanja približava Srbiju na 39:40

20' - U poslednji minut 2. deonice naši su ušli posle lošeg preuzimanja u odbrani koje je omogućilo lak pogodak Italije, ali je Bogdanović prodorom odmah uzvratio prodorom za 37:40. Potom se na to nadozveo Dobrić novom sjajnom odbranom, posle kog Fontekiju beži lopta u aut.

19' - Odlična, brza i jednostavna akcija Srbije, prišli su naši na 35:38 posle dobre odbrane na jednoj strani terena, a Gudurićevog pogotka na drugoj.

18' - Sad i dosta sreće za Italijane, propadao im je napad, a lopta se odbila od ruke jednog srpskog igrača ravo ka samom Meliju koji donosi "azurima" 33:38.

17' - Sudijske odluke su pogurale Italijane, koji su "vezali" još jednu trojku - vode sa 33:36, a sa distance šutiraju nestvarnih 8/11.

16' - Neverovatno. Stvarno neverovatno. Bogdanović "čisto" blokira rivala, sudije kažu - faul. Srpski košarkaši se hvataju za glavu... Nedugo zatim, posle dve uzastopne trojke Italije i njenog vođstva 31:32, Pešić traži tajmaut. Umesto da se posle 31:26 desi kontra "orlova" posle Bogdanove blokade, sada Srbija gubi. Nestvarno suđenje....

Neverica srpskih košarkaša / Screenshot: RTS

15' - Posle dobre odbrane "orlova", Avramović fantastičan u kontri, sjajni driblinzi za odlazak Srbije na 31:26!

14' - Italijani (Fontekio) pogđaju samo jedno slobodno bacanje, a na parketu Srbije prvi put zajedno Nikola Jović i Filip Petrušev. A onda nestvarno dešvanje, još jedan faul u napad Srbije!

14' - Pa, šta su mislili Italijani, da će se naši uplašiti sudijskih odluka, svojih propusta, nove povrede, sve manjeg brojnog stanja? Vanja Marinković se pridružuje Aleksi Avramoviću, novi dalekometni projektil baš gde treba - 29:25 vodi Srbija, posle serije od 10:0!

13' - Vratio se centar Italije, Meli, i promašio koš rivala iako je odbrana na njemu popustila, a na drugoj strani terena Aleksa Avramović sa više od sedam metar apogađa trojku - 26:25!

12' - Davidovac pogađa trojku, Srbija smanjuje na 22:25 ... sudije potom signaliziraju da je šut bio za poen manje, ali važno je da su naši nastavili s dobrom igrom, pa je Avrammović u kontri smanjio na 23:25. Tajmaut traži Italija!

11' - Nova greška Srbije u napadu, lopta je izašla u aut, ali Gudurić ubeđuje selektora da traži video-proveru, uveren da nije on izbacio loptu van igre, već Italijan.

11' - Treći put na meču se Srbiji "svira" faul u napadu, i to rovitom Petruševu koji je napravio prekršaj prilikom prevođenja lopte na suparničku polovinu terena. Ne može da veruje Pešić...

Selektor Srbije Svetislav Pešić posle dosuđenog ofanzivnog faula Petruševu protiv Italije / Screenshot: RTS

Prva četvrtina je završena rezultatom 19:23. Šta se sve u njoj dešavalo, ovo je sjajan rezultat za Srbiju, čiji su košarkaši prilično nervozno otvorili ovaj derbi, promašili šest uvodnih trojki, konstantno bili u rezultatskom zaostatku, dugo se "tražili", a ostali bez još jednog saigrača, povređenog Gudurića...

Trenutak kada je Marko Gudurić povređen na utakmici Srbija - Italija / Screenshot: RTS

10' - Na 7,9 sekundi do kraj aprve deonice, Datome je napravio prekršaj u napadu, gurnuvši s leđa Dobrića dok je želeo da napravi ofanzivni skok.

Povređeni Gudurić leži na parketu / Screenshot: RTS

10' - Posle pregleda snimka, sudije su utvrdile da je to bio "normalan kontakt, u sklopu košarkaške igre". Stomak u koleno, normalan kontakt...

Povreda Gudurića na meču Srbija - Italija / Screenshot: RTS

10' - Posle rastrzane igre na obe strane, te dve uzastopne blokade Milutinova, meč je prekinut tokom kontre Srbije - koleno je u stomak "dobio" Gudurić od Polonare, ostao je da leži... auh.

9' - Posle tajmauta, Bogdanović je fauliran i pogađa oba bacanja (12:20), a onda je dobra odbrana omogućila Srbiji novi napad koji je Gudurić završio trojkom (15:20), no odmah je Spisu uzvratio istom erom 15:23.

8' - Tražio je Pešić tajmaut, Srbija gubi sve većom razlikom (trenutno 10:20). Grmi na svoje igrače: "Zatvorite ga u desno. Dvaput ima dodatno dodavanje baš u desno. Pa, mora da se igra 1 na 1 odbrana, nemoj da za****vate!"

7' - Ne može da veruje selektor Srbije da je prekršaj Milutinova u napadu dosuđen posle teatralnog bacanja unazad Melija, koji je koji sekund ranije pogodio koš Srbije.

Meli glumi faul Milutinova na meču Srbija - Italija / Screenshot: RTS

7' - Konačno trojka Srbije, posle šest promašenih! Dobrić pogađa, i to fauliran, a kako je ubacio i dodatno slobodno bacanje, smanjen je zaostatak na 10:13.

7' - Tonut pogađa još jednu trojku Italije, koja odlazi na 6:13. 

6' - Bogdanović konačno pogađa koš rivala, i to od table, ali italijanska trojka (Spisu) donosi još veći zaostatak Srbije, 4:10. Vrlo nervoznbo igraju naši. Potrebno je malo "spustiti loptu".

5' - Srbija šutira trojke 0/6 posle šuta Bogdanovića, a Polonara pogađa koš "orlova" iz reketa - 2:7.

4' - Prva sjajna solo-akcija na utakmici, Fontekio se probio s leve strane u reket Srbije i zakucao loptu. A potom Stefan Jović šutira trojku koja "izlazi" iz koša. Vode "azuri" 2:5.

3' - Promašio je Bogdanović šut sa distance, na koji se odlučio usled statičnosti saigrač a i isticanja vremena za napad, a onda su se Italijani spetljali i u kontri i u novoj akciji. U tranziciji - Srbija promašuje trojku s levog ugla, a Dobrić onda dobija ličnu grešku u napadu jer je u kontri odgurnio čuvara.

3' - Meli pogađa iz okreta sa ruba reketa - 3:2, a potom su naši izbudli drugi timski faul Italije.

2' - Novi promašaj naših usled brzog završavanja napada, ali Milutinov se domogao lopte i iznudio prekršaj opasnog Spisua (pamte ga naši ljubitelji košarke po onih šest trojki na Evrobasketu). Greše, međutim, i Srbi, a onda i Italijani,  pa na isteku drugog minuta Srbija daje prvi koš i to Bogdanović prodorom - 2:1

2' - Nikolo Meli je fauliran nakon što je primio loptu u sredini reketa i probao da poentira. Iskoristio je samo drugo slobodno bacanje - 0:1

1' - Promašili su dalkometne šuteve Bogdnaović i Nikola Jović, a promašili i Italijani u međuvremenu... A novi, treći napad Srbije (posle ofanzivnog skoka) okončan je prekasnim šutem Nikole Jovića, isteklo je vreme za akciju

1' - Utakmica je počela!

9.56 - Startna postava Srbije: Stefan i Nikola Jović, Bogdanović, Dobrić i Milutinov

9.50 - Zagrevanje je završeno, još da se intoniraju himne i - počinje!

Uoči meča

Kako šampionat planete u košarci odmiče, tako se uvećavaju problemi za "orlove". Svaki meč završe s igračem manje nego što su ga počeli. U prvom kolu prve runde povredio se Filip Petrušev. U drugom kolu Aleksa Avramović. Stali su oni na noge, ali je u trećem veoma teško povređen Boriša Simanić, tako da je morala tokom noći da se traži dodatna krv za njega, usled hitne operacije...

Ali momci koji su još u košarkaškom stroju - ne odustaju. Imaju neki od njih i dodatni motiv, jer su baš Italijani, predvođeni ovim selektorom (Pocekom) i većinom sadašnjeg sastava - senzacionalno eliminisali "orlove" sa sve Nikolom Jokićem u osmini finala prošlog Evrobasketa. A Italija je bila "dželat" i kada se odlučivalo ko će na Olimpijske igre u Tokiju.

Brojno stanje, dakle, sve manje. Motiva, jer sada svaki meč odlučuje ide li se (i na koga) u četvrtfinale, sve više.

Idealan recept da momci u dresu sa grbom Srbije pokažu ko su.

Postavljen dres boriše Simanića na klupi "orlova" pred meč sa Italijom / FOTO: KSS

Naši s Italijom - tradicija

Košarkaška reprezentacija Srbije je od osamostaljenja odigrala 16 utakmica sa selekcijom Italije, a zabeležila je 11 pobeda uz pet poraza.

Selekcije Srbije i Italije su odigrale 10 mečeva na zvaničnim takmičenjima, a učinak je 7/3 u korist "orlova". Ove dve selekcije su šest puta igrale prijateljske utakmice, a Srbija je ostvarila četiri pobede uz dva poraza.

Prvi meč između selekcija Srbije i Italije odigran je u avgustu 2008. u Kaljariju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a "orlovi" su slavili rezultatom 78:64. Najefikasniji u selekciji Srbije tada su bili Miloš Vujanić sa 16 i Novica Veličković sa 15 poena. Marko Mordente postigao je 18 poena za Italiju. Srbija je potom slavila i na svom terenu 72:52.

Srbija i Italija su od 2021. godine odigrale četiri utakmice. Srbija je 2021. na kvalifikacionom turniru u Beogradu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju poražena od Italije 102:95.

Košarkaši Srbije su u avgustu 2022. na Superkupu u Hamburgu pobedili "azure" 90:86, ali su se Italijani revanširali 11. septembra u osmini finala EP pošto su slavili rezultatom 94:86.

U redovima "orlova" tada je najbolji bio Nikola Jokić, koji je postigao 32 poena i imao je 13 skokova. Za Srbiju su pored Jokića igrali Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dušan Ristić, Marko Jagodić-Kuridža, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz i Nikola Milutinov, dok je Bogdan Bogdanović propustio ovo takmičenje zbog povrede.

U selekciji Italije tada su briljirali Marko Spisu sa 22 poena i Nikolo Meli, koji je ubacio 21 poen. Za "azure" su još nastupili Niko Manion, Paul Biliga, Stefano Tonut, Nikolo Meli, Simone Fontekio, Amedeo Vitorio Tesetori, Đampaolo Riči, Tomaso Baldaso, Ahile Polonara, Alesandro Pajola i Luiđi Datome. Selektor Italije Đanmarko Poceko isključen je na ovom meču u 26. minutu pri vođstvu Srbije 63:57 zbog rasprave sa sudijama, ali je njegov tim uspeo da preokrene rezultat i da pobedi rezultatom 94:86.

Srbija i Italija su pre nekoliko nedelja igrale i na Akropolis kupu u Atini, a u neizvesnoj završnici pobedili su "azuri" rezultatom 89:88.


 

BONUS VIDEO: "Štelovanje" - ovako izgleda zagrevanje "orlova"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (18)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom