"SRBI? PA..." Kanadski košarkaši izbacili Dončića i Sloveniju, evo šta kažu o Srbiji pred polufinale Mundobasketa

Novosti online

06. 09. 2023. u 18:24

Košarkaši Kanade su posle pobede nad Slovenijom (100:89) i istorijskog plasmana u polufinale Svetskog prvenstva, u kome će igrati protiv Srbije, rekli da nisu gledali utakmice "orlova" ali da znaju da izabranici Svetislava Pešića igraju dobro i da imaju kvalitet.

СРБИ? ПА... Канадски кошаркаши избацили Дончића и Словенију, ево шта кажу о Србији пред полуфинале Мундобаскета

FOTO: FIBA.Basketball

Kanada i Srbija će se u petak od 10 časova i 45 minuta po srpskom vremenu boriti za plasman u finale Mundobasketa. Kanada se posle prvog plasmana u polufinale u istoriji nada i prvom plasmanu u finale Mundobasketa.

"Srpska ekipa je grupa momaka koja zna da igra košarku. Mislim da su svi opasni. Gledajući ceo turnir, ima mnogo ekipa koje su odlične. Mi znamo zašto smo došli ovde i pripremićemo se najbolje što možemo. Nisam gledao utakmicu Srbija - Litvanija ali sam u potpunosti siguran da igraju dobro", rekao je Šaj Gildžus-Aleksander posle pobede nad Slovenijom. 


Njegov saigrač Keli Olinik je oduševljen igrom ekipe protiv Slovenije. 


"Bila je ovo fantastična utakmica, velika borba. Slovenija je odlična ekipa, pogodili su mnogo šuteva u prvom poluvremenu, vršili su pritisak. Veoma su teška ekipa za pobediti, videli ste pravu bitku svih 40 minuta. Nisu odustajali nijednog trenutka", rekao je Olinik, a zatim se osvrnuo na predstojeće polufinale protiv Srbije.


"Srbija je sjajan tim. Igraju na pravi način, šutiraju, dodaju, kreću se. Imaju veličinu, bekove, mogu da urade mnogo stvari. Biće to još jedna bitka. Ovde smo, želimo da uradimo nešto što Kanada u košarci nikad nije. Imamo još dva meča i nastavićemo da igramo kako smo igrali do sada."


Olinik ne krije da je oduševljen partijama saigrača.


"Sjajni su, supertalentovani. Došli su da rade mnogo, da igraju zajedno. Sav svoj ego koji su doneli iz NBA lige su ostavili sa strane i prezentuju državu na pravi način." Nikel Aleksander-Voker je rekao da je presrećan što je ova ekipa ispisala novu stranicu istorije kanadske košarke.


"Osećaj je sjajan. Lepo je biti deo istorije. Zahvalan sam mnogo što sam deo svega ovoga", rekao Aleksander-Voker a zatim prokomentarisao narednog protivnika.


"Srbija je zasluženo ovde. Ne bi došli do ove faze da nisu dobri. To je odličan tim. Moramo da se pripremimo i da budemo spremni", zaključio je košarkaš Minesote.

Bonus video: "NISMO MNOGO PRIČALI..." Milutinov posle plasmana u polufinale Mundobasketa

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove