SLOVENCI SE NISU OPORAVILI OD KANADE: Luka Dončić i drugovi ubedljivo poraženi od Litvanije

Novosti online

07. 09. 2023. u 16:51

KOŠARKAŠI Slovenije izgubili su od Litvanije sa 100:84 (33:21, 20:22, 22:20, 25:21) u borbi za plasman od 5. do 8. mesta.

СЛОВЕНЦИ СЕ НИСУ ОПОРАВИЛИ ОД КАНАДЕ: Лука Дончић и другови убедљиво поражени од Литваније

FOTO: FIBA.Basketball

Ono što posebno upada u oči kad su "zmajčeki" u pitanju je to da im je ovo bio treći vezani meč kako primaju tačno 100 poena. To su još uradili protiv Nemačke (100:71) i Kanade (100:89).

Kada je meč sa baltičkom selekcijom u pitanju, delovalo je kao da su izabranici Aleksandra Sekulića u meč ušli ispražnjeni i bez mnogo energije, posle jučerašnjeg poraza u četvrtfinalu.

Ovaj duel je praktično bio rešen posle prve četvrtine koju je ekipa Kazisa Maksvitisa dobila sa 33:21. Pokušavala je Slovenija da se vrati, preokrene rezultat. Početkom treće četvrtine, je prišla na dva poena zaostatka - 57:55, ali to je bilo sve od Luke Dončića i drugova.

Najefikasniji kod pobednika bio je Jonas Valančijunas koji je upisao dabl-dabl od 24 poena i 12 skokova, njega je pratio Ignas Brazdeikis sa 15. Na drugoj strani Luka Dončić je postigao 29 poena, do 14 je brojao Aleksej Nikolić, a novi centar Crvene zvezde Majk Tobi je meč okončao sa 13 poena i devet skokova.

Slovenija će u suboti igrati sa sedmo mesto protiv Italije, dok Litvanija i Letonija igraju za peto mesto na Mundobasketu.

BONUS VIDEO: "NISMO MNOGO PRIČALI U JAVNOSTI": Milutinov posle plasmana u polufinale SP

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)