EVROLIGA BEZ MLADIH IGRAČA: Ne trčite u NBA ako niste Nikola Jokić ili Luka Dončić

Novosti online

28. 09. 2023. u 22:32

MLADI igrači u evroligaškim timovima postali su prava retkost, uglavnom gledamo već etablirane košarkaše, često i u kasnim tridesetim godinama. Naravno, jedan od glavnih razloga je to što evropski mladići koriste svaku šansu da se domognu NBA, bez obzira na to da li će tamo imati priliku da postanu onakvi igrači kakvi bi mogli da budu.

ЕВРОЛИГА БЕЗ МЛАДИХ ИГРАЧА: Не трчите у НБА ако нисте Никола Јокић или Лука Дончић

Etore Mesina Foto N. Paraušić

O tome je govorio jedan od najtrofejnijih i najiskusnijih evropskih trenera, 63-godišnji strateg milanske Olimpije Etore Mesina. 

- Izgubili smo priliku da uspostavimo dublji odnos sa NBA. Ne znam da li je NBA naš konkurent ili saveznik, ovo nije tema za diskusiju. Ali, uvek sam mislio da moramo da učinimo sve da mladi igrači ostanu u Evropi, ako ne govorimo o igračima kao što su Luka Dončić ili Nikola Jokić, na primer.

Među stotinama igrača koje je trenirao tokom karijere, bio je i jedan Argentinac koji se etablirao kao jedan od najboljih stranaca ikada u NBA ligi tek nakon što je osvojio brojne trofeje u Evropi.

- Manu Đinobili se preselio tamo sa 25 godina nakon što je postao elitni igrač Evrolige, po uzoru na druge u prošlosti. Trebalo bi da postoji prilika da zadržimo igrače koji su draftovani, sa namerom da im se pomogne da se razviju u ligi koja može mnogo da im pruži. O ovoj temi treba prvo razgovarati unutar takmičenja, a zatim i sa NBA. To je sada neophodna stvar, jer ćemo nastaviti da viđamo mlade igrače kako odmah idu u NBA kada budu draftovani, privučeni ekonomskom šansom. U suprotnom, verovatno ćemo biti liga na visokom nivou sastavljena samo od već etabliranih igrača - konstatuje Mesina.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)