KAKO JE ZVEZDA ZASIJALA PUNIM SJAJEM: Šuterska rapsodija Nejpira i Gedratisa na premijeri sa Asvelom

V. Preradović

05. 10. 2023. u 22:38

AKO je novi tim Zvezde osećao pritisak velikih očekivanja uoči premijere u Evroligi pred više od 18.000 svojih navijača u „Areni“, sa tim teretom se izborio na impresivan način. Bolji početak nije mogao ni da zamisli, u devetom međusobnom susretu sa Asvelom ostvario je do sada najubedljiviju pobedu i već prvog dana promovisao plasman u plej-of kao sasvim realnu opciju - 94:73.

КАКО ЈЕ ЗВЕЗДА ЗАСИЈАЛА ПУНИМ СЈАЈЕМ: Шутерска рапсодија Нејпира и Гедратиса на премијери са Асвелом

FOTO: M. Vukadinović

Top 8 je izmakao crveno-belima prethodne sezone delimično zbog blokade za Kampaca, ali u većoj meri zbog manjka napadačkog, preciznije šuterskog potencijala. Sada su do zuba naoružani dalekometnim projektilima. Kao Golden Stejt Voriorsi iz najboljih dana, pogodili su prvih pet šuteva za tri poena, sedam od devet u prvoj četvrtini. Asvel ne može baš da se pohvali odbranom, još mu je teže bilo da se brani jer su trojke pljuštale sa svih strana.

Pucačku vežbu otvorio je Lazić, potom su se na liniji streljane u „Areni“ smenjivali Simonović, Nejpir, Gedraitis, Hanga… Samo je Teodosiću trebalo više od jednog metka za pogodak u metu, verovatno i zbog unutrašnje borbe sa emocijama u debiju pred Zvezdinom publikom. Vrlo je moguće da bi treneru Ivanoviću godilo više raznovrsnosti u napadu, ali se svaki prigovor odbija kada ubacite 12 trojki iz 21 pokušaja za poluvreme i semafor registruje 21 razlike (na kraju 17/34 van linije 6,75).

Godinama unazad statistika nije registrovala čak trojicu dvocifrenih crveno-belih nakon polovine meča, dvojicu bez promašaja - Gedraitisa sa 14 poena i Simonovića sa deset za samo osam minuta na terenu. Skoro perfektan bio je i Nejpir sa 13, uz to je jednom fintom poslao svog čuvara van dvorane i podigao talas oduševljenja na krcatim tribinama.

SVE JE BILO NEVEROVATNO

ŠABAZ Nejpir i Rokas Gedraitis debitovali su pred Zvezdinim navijačima.

- Sjajna pobeda pred ovim fenomenalnim navijačima, uživao sam u svakom minutu ove utakmice. Timska pobeda, moramo da nastavimo u ovom ritmu - rekao je litvanski krilni igrač.

Nejpir ima iskustvo iz NBA dvorana, ali ovako nešto nikad nije doživeo.

- Ne može da se poredi sa NBA. Bio sam toliko uzbuđen da mi je trebalo vremena da mi se slegnu utisci i da se fokusiram na igru. Sve je bilo neverovatno, ali ovo je prvi od mnogo koraka koje moramo da napravimo ako želimo da budemo među najboljim timovima.

Prednost od 23 poena početkom treće četvrtine skrenula je pažnju navijačima sa utakmice. Dok su pevali za svoju dušu uz ritam bubnjeva, i njihovi ljubimci su negde odlutali. Asvel je u četiri minuta te deonice pogodio više trojki nego za čitavo prvo poluvreme i serijom 13-2 prišao na minus 14. Zvezdi je bila potrebna sirena da je prene iz te faze otaljavanja posla, u koju je ušla prerano. Oglasila se u vidu teške Nedovićeve trojke uz zvuk sirene za kraj napada, do tada je bek crveno-belih bio jedini ili jedan od retkih koji su odbranu francuskog tima napadali prodorima.

U poslednjoj četvrtini ušao je u krug dvocifrenih i dao ekipi dovoljnu širinu da istrpi lošiju odbranu i tihe nastupe nekih vodećih igrača poput Teodosića, Tobija i Mitrovića. U završnici su i oni doprineli sjajnom utisku na evroligaškom debiju izuzetno duge sezone, u kojoj će svako imati dovoljno prilika da ugradi sebe u timski uspeh. U ovom meču je nisu dobili Bolomboj, Dos Santos i roviti Davidovac.

C. ZVEZDA 94

ASVEL 73

DVORANA „Štark arena“. Gledalaca: 18.360. Sudije: Roča, Paterniko, Pastusjak.

C. ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 3 (2 as), Hanga 7, Mitrović 9, Lazić 6, Simonović 14 (4/4 za dva, 2/2 za tri), Nejpir 21 (2/3 za dva, 5/8 za tri), Tobi (5 sk), Ilić 5 (5 sk), Nedović 12, Gedraitis 17 (2/4 za dva, 4/7 za tri, 5 sk), Kuzmić (4 sk, 4 as).

ASVEL: Skot 13, Li 7, Lovernj 18 (6 sk), Luvavu-Kabaro 13, Dalo, E. Džekson, De Kolo 13, Egbunu 7, Fal, Endiaj, Noam, F. Džekson 2.

29:18, 23:13, 17:24, 25:18

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)