KAKVI CAREVI! Evo šta su Nikola Jokić i njegov imenjak Vučević uradili za srpsku decu

Novosti online

13. 10. 2023. u 15:40

Nikola Jokić je doživeo prvi poraz u predsezonskim NBA mečevima, ali rezultat koji je Denver ostvario minule noći bio je u drugom planu u Čikagu.

КАКВИ ЦАРЕВИ! Ево шта су Никола Јокић и његов имењак Вучевић урадили за српску децу

FOTO: Tanjug/AP

"Novosti" su vam već pisale kako je Jokić, u ono (relativno) malo vremena koje je proveo na parketu - dominirao, ali bilo je tu još nečeg osim košarke.


Naime, MVP minulog NBA finala je pred utakmicu izašao na večeru sa Nikolom Vučevićem, centrom Čikago bulsa, i tom prilikom je dogovoreno da na pomenuti meč "bikova" i nagetsa dođe i stotinak srpskih mališana iz crkvenog hora u Čikagu.


A dok su, usled tog divnog gesta, deca bodrila svoje junake na parketu, na terenu su se dešavala brojna čudesa.


Jokić bi, recimo, preuzimao na sebe ulogu "čovek-tim", pa bi u istoj akciji organizovao napad i solo "prodor" završio trojkom...

... Denver bi nekim ofanzivnim rešenjima oduševljavao i one koji Denver nagetse ne podnose...

... a klub iz Kolorada se na nestvaran način pobrinu za jedan od dva produžetaka.

Naime, uz svega šest desetinki do kraja, novajlija Brekston Ki (o kome smo vam nedavno pisali na portalu "Novosti") iz čudesne "odbojke" je postigao koš, i to posle dodavanja lopte iz auta od strane još jednog novog člana šampionskog tima, Hantera Tajsona:

Kada počinje NBA liga?

NBA liga je prošlog ponedeljka počela trening kampovima, tj. mini-pripremama ekipa, a 5. oktobra "krenule" su i predsezonske utakmice.

Takmičarski deo NBA sezone počinje 25. oktobra. Otvoriće ga u Denveru Jokićevi nagetsi i to derbijem protiv Los Anđeles lejkersa. Istog dana sastaće se Golden Stejt - Feniks, ali u kasnijem terminu.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)