JOKIĆ "UDARIO" NA MELOUNA? Kako će trener Denvera protumačiti ovu izjavu srpskog superstara?

Novosti online

22. 10. 2023. u 15:21

POČETAK NBA sezone je iza ćoška, već u noći između utorka i srede na teren će kročiti Nikola Jokić kao šampion sa Denver Nagetsima u meču sa Los Anđeles Lejkersima. Liga je dokumentarnim filmom najavila skori start svog 77. izdanja, naravno, to nije moglo da prođe bez najboljeg igrača i nosioca MVP nagrade velikog finala prethodne sezone.

ЈОКИЋ УДАРИО НА МЕЛОУНА? Како ће тренер Денвера протумачити ову изјаву српског суперстара?

FOTO: Tanjug/AP

Donekle iznenađuje ton kratke izjave srpskog superstara u tom dokumentarcu, reklo bi se da odudara od šeme njegovih dosadašnjih krajnje umerenih stavova. Ovog puta bio je znatno direktniji u javnom iznošenju principa kojih se drži u svojoj karijeri.

- Ne slušam ljude koji nikada nisu šutnuli loptu ili imali manje od pet poena u proseku u životu. Nikada nisu dodirnuli parket, nikada nisu osetili publiku, nikada nisu imali pritisak - poručio je Jokić.

Nameće se pitanje kako će njegov trener Majk Meloun protumačiti ovu izjavu. Košarku je igrao samo na studentskom nivou, za četiri sezone na koledžu Lojola ukupno je postigao 370 poena i svakako se nije suočavao sa pritiskom kakav osećaju profesionalni igrači.

Nagetsi su završili sa pripremnim mečevima, protekle noći na terenu je bilo 16 timova, među kojima i tri sa srpskim reprezentativcima. Atlanta našeg Bogdana Bogdanovića izgubila je od Filadelfije (106:120), kapiten Srbije na SP u Manili je proveo u igri 20 minuta i postigao devet poena (šut 3/5), uz četiri skoka i tri asistencije. Trener Siksersa Nik Nurs nije koristio Filipa Petruševa u ovoj utakmici, verovatno i zbog toga što je Džoel Embid proveo na terenu čak 33 minuta (21 poen).

Zato je glavni „kouč“ Majamija Erik Spolstra dao Nikoli Joviću značajnu ulogu u porazu od Hjustona (104:110). Mladi srpski reprezentativac je igrao 26 minuta i ostvario učinak od deset poena (šut 4/8), tri uhvaćene lopte i jedne asistencije. Analitičari veruju da će u svojoj drugoj NBA sezoni imati zapaženo mesto u rotaciji Hita.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

USKORO POČINJE STROGI POST: Posvećen je Svetim apostolima Petru i Pavlu, evo šta ne bi trebalo da jedemo