LEBRON GLEDA I NE VERUJE: Nikola Jokić i Denver nagetsi dobijaju Lejkerse na otvaranju NBA sezone

Novosti online

24. 10. 2023. u 17:30

Nikola Jokić i Denver nagetsi, kao aktuelni NBA šampioni, započinju odbranu titule velikim derbijem Zapadne konferencije protiv Los Anđeles Lejkersa, a ako je verovati tradiciji - slavni klub iz "grada anđela" nema šta da traži na ovom gostovanju.

ЛЕБРОН ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Никола Јокић и Денвер нагетси добијају Лејкерсе на отварању НБА сезоне

FOTO: AP

Iako do ovog proleća nagetsi nikada nisu eliminisali Lejkerse u plej-ofu, to su upravo uradili predvođeni srpskim asom, koji je potom, usled bravura u završnim utakmicama za trofej, protiv Majami hita, proglašen za MVP-a finala.

Ali, jedna druga stvar može da brine Lejkerse pred gostovanje u Koloradu:

Denver nije izgubio nijednu jedinu utakmicu protiv rivala iz Zapadne konferencije kao domaćin ako su na tom meču igrali i Nikola Jokić, i Džamal Marej, i Aron Gordon i Majkl Porter Junior.

Nageti su, sa njima četvoricom, 13 puta nastupili u Denveru tokom ligaških delova sezone i dobili su svih 13 mečeva, a u plej-ofu imaju savršnih 8-0 kada je pomenuti kvartet na parketu.

A kako se očekuje da to bude i ove noći, onda se Lejkersima ne piše ništa dobro.

Istini za volju, "jezerdžije" ulaze u novi šampionat sa malo "dorađenim" timom, jer su, nakon što su ugovore obnovili Rui Hačimura, Ostin Rivs i Dianđelo Rasel, njima, Lebronu Džejmsu i Entoniju Dejvisu priključeni odlični bek Majamija Gejb Vinsent, ali i Torin Prins iz Minesote, Kem Rediš iz Portlanda, Džekson Jeks iz Nju Orleansa i Kristijan Vud iz Dalasa.

Lejkersi ovoga puta neće moći da računaju na nekadašnjeg krilnog centra nagetsa, povređenog Džareda Vanderbilta, pa će im startnu petorku verovatno činiti Rasel, Rivs, Vinsent, Džejms i Dejvis, dok će se naspram njih naći Džamal Marej, Kentavius Koldvel-Poup, Majkl Porter Junior, Aron Gordon i Nikola Jokić (ali i sjajne "nove snage" Denvera, o kojima su vam "Novosti" već pisale).

Utakmica Denver nagets - Los Anđeles Lejkers igra se u sredu, sat i po iza ponoći, po našem, srednjoevropskom vremenu.

Nova sezona NBA lige

U noći u kojoj se u Denveru Jokićevi nagetsi sastaju protiv rivala iz "grada anđela", igraju još i Golden Stejt - Feniks (od 04.00).

Ligaški deo nadmetanja traje do 14. aprila 2024, do kada bi, prema rasporedu, svi timovi trebalo da odigraju po 82 utakmice. Prvi put će se održati i svojevrsni "NBA kup", od 3. do 9. novembra (svi mečevi, osim finala, računaće se kao uobičajeni mečevi prvenstva), Ol-star utakmica se održava 18. februara u Indijanapolisu, plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa. Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)