ZA SVE JE KRIV PARTIZAN! Otkriveno zbog čega je Makabi izabrao baš Beograd

Novosti online

26. 10. 2023. u 14:24

Zbog sukoba Izraela i Palestine košarkaši Makabija iz Tel Aviva ne mogu da igraju utakmice na svom terenu, zbog čega je odlučeno da druge timove kao domaćini dočekuju u Beogradu.

ЗА СВЕ ЈЕ КРИВ ПАРТИЗАН! Откривено због чега је Макаби изабрао баш Београд

EuroleagueTV

Paulijus Motejunas, izvršni direktor Evrolige, objasnio je za turske medije zašto je odluka pala na srpsku prestonicu.

U teškoj situaciji našao se Makabi iz Tel Aviva, koji ne samo da nije imao gde da igra, već je morao da sačeka i odluku da li će nastaviti da se takmiči u Evroligi.

- Ključna stvar je bila da su se svi timovi složili u oceni da takmičenje mora da se nastavi, a to je želelo i rukovodstvo lige. To nije lako jer ekipe dolaze iz različitih zemalja, koje imaju različite politike. Makabi će nastaviti da igra, tako da možemo da kažemo da smo imali uspešan sastanak“, rekao je Paulijus Motejunas.

Izvršni direktor elitnog evropskog takmičenja istakao je da je želja izraelskog kluba bila da igraju u Beogradu.

- Makabi je izneo predlog da igra u Beogradu i mi smo to prihvatili. Sada treba to da isprobamo. Hoteli, hala, prevoz, bezbednost… Moramo da budemo uvereni da sve ide po planu - objasnio je Motejunas.

Odmah posle eskalacije sukoba Makabi je dobio poziv od Partizana da mečeve igra na njihovom terenu.

- Znam da su uključene gradske vlasti, tako da mislim da je pismo Partizana pomoglo da se otvore neka vrata. Postojala su i neke druge opcije. Druge države su takođe rekle da bi želele da pomognu, ali Makabi je Beograd video kao najbolju opciju. Zahvalan sam vlastima u Srbiji što su iskazali interesovanje i primili Makabi na ovu sezonu. Teško je pričati o celoj sezoni, ali makar u prvom delu Makabi ima dom gde može da igra - objasnio je Motejunas.

Troškove boravka u Srbiji većinski plaća klub, a prvi gosti koje Makabi dočekuje u srpskoj prestonici su košarkaši Bajerna, devetog novembra.

Košarkaši Makabija odigrali su tri utakmice od početka sezone u Evroligi. Na domaćem terenu pobedili su Partizan, u gostima su posle produžetaka savladali Panatinaikos, a jedini poraz zabeležili su protiv Valensije.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)