KABOKLO U BEOGRADU: Novi centar Partizana stigao u prestonicu

G. KELIĆ

04. 11. 2023. u 22:01

DRAMATIČNI poraz košarkaša Partizana na evroligaškom gostovanju Baskoniji (84:83) upisan u poslednjoj sekundi je dodatno ogolio probleme crno-belih u skok igri. Pride i dodatno angažovao klupske rukovodioce, sa Zoranom Savićem na čelu, da užurbanim radom konačno ozvaniče saradnju sa već najavljenim pojačanjem na poziciji centra, Brunom Kaboklom, koji je prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", već pre jedan dan stigao u Beograd na potpis dvogodišnje saradnje.

КАБОКЛО У БЕОГРАДУ: Нови центар Партизана стигао у престоницу

FOTO: Profimedia

Spor između brazilskog igrača i Venecije sa kojom on i dalje ima važeći ugovor postignut ovog leta je tačka koja još uvek koči realizaciju posla. Međutim, hitna potreba za "mesom" u reketu tera crno-bele da što je pre moguće otklone sve sporne elemente, dogovore se sa italijanskim prvoligašem, ako treba i plate određeno obeštećenje i tako konačno uspešno okončaju celu sagu.

Sam dolazak igrača u srpsku prestonicu je ono što šalje signale kako je pozitivan epilog blizu, a ono što klub i Kaboklo čekaju pre nego što jedno drugom stisnu ruku jeste takozvana ispisnica iz FIBA kojom se potvrđuje da igrač nije više obavezan ugovorom za neki drugi klub i kako je slobodan u izboru nove sredine.

I dok se to dešava u Beogradu, u susednoj Hrvatskoj, tačnije u Splitu će u nedelju (17.00) Obradovićevi momci igrati protiv istoimenog tima u okviru šestog kola ABA lige sa željom da očiste mrlje iz duela sa španskim predstavnikom.

Obradović: Maksimalna koncentracija

SEĆAJU SE crno-beli koliko je lani gostovanje u Splitu bilo teško s obzirom na to da su tada tek trojkom Džejmsa Nanelija u poslednjim sekundama stigli do pobede (95:96).

- Imali smo jedan trening i sastanak, na kojima smo učinili sve da pripremimo utakmicu protiv Splita na najbolji mogući način. Juče ujutru smo rano iz Španije stigli u Split gde smo se odmah okrenuli odmoru i pripremili utakmicu protiv tima koji poštujemo, sećajući se utakmice iz prošle sezone koju smo dobili u neverovatnoj završnici. Samo maksimalna koncentracija tokom čitavih 40 minuta i igra na visokom nivou kada je u pitanju energija će nam doneti željeni rezultat - istakao je Obradović.

BONUS VIDEO: Srbi teško prihvataju da neko nešto bolje radi od njih, zbog ovoga su momci šampioni

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)