"HTEO BIH DA VAM KAŽEM..." Janis Sferopulos posle Crvena zvezda - Cibona imao zanimljivu konferenciju za štampu

Novosti online

03. 12. 2023. u 21:25

Crvena zvezda je izbila na čelo ABA lige, a način na koji je to učinila veoma je obradovao njenog trenera, o čemu je Janis Sferopulos posvedočio na konferenciji za medije.

ХТЕО БИХ ДА ВАМ КАЖЕМ... Јанис Сферопулос после Црвена звезда - Цибона имао занимљиву конференцију за штампу

Foto: Crvena zvezda / Đorđe Kostić

Podsetimo, Zvezda je deklasirala Cibonu u 10. kolu regionalnog prvenstva, posle čega je grčki stručnjak pohvalio ekipu koju predvodi:

- Imali smo veoma dobru utakmicu, veoma dobru koncentraciju. Defanzivno, ovo je bilo jedno od naših najboljih izdanja. U napadu smo uglavnom bili koncentrisani, mada smo ponekad prelako gubili loptu. Ali, ukupno posmatrano, bila je ovo veoma dobra utakmica, profesionalno odrađena... Bilo je dobro što smo minutažu podelili, pa su neki stigli i da konačno malo više odmore, neki da zaigraju više. Hteo bih da kažem da... mislim da je ovo bio meč kakav mi i treba da igramo. Ovako treba da nastavimo, koncentrisano, u svakom nastupu koji nas čeka - započeo je Sferopulos.

Posebno je apostrofirao igru Majka Tobija protiv Zagrepčana:

- Veoma sam srećan zbog Majka. Mora da bude malo čvršći u odbrani, tu može da se unapredi, ali bi morao da bude u kontinuitetu ovako dobar. Da u Evroligi bude onakav kakav je u ABA ligi. I, sigurno će on naći pravi ritam. Veoma sam siguran u to kada je on u pitanju.

Na jednome će insistirati posle ove pobede:

- Ovakvom igrom mi gradimo naš mentalitet, našu radnu etiku. Mi jesmo (nominalno) tim koji je na visokom nivou, ali da bismo se izdigli na taj visoki nivo moramo da igramo u istom ritmu 40 minuta, ko god da je sa druge strane terena, a i koji god da je rezultat. Mora da se igra na isti način, bez gledanja na to koja je razlika, ili ko nam je suparnik. Moramo da budemo ozbiljni profesionalci i da radimo prave stvari svaki put. Tako ćemo izgraditi kontinuitet, a i naš pobednički mentalitet.

Srpskog šampiona čekaju dva evroliaška izazova - gostovanje Valensiji u sredu od 20.30, a samo 48 sati kasnije, u istom terinu, i Baskoniji.

ABA liga, 10. kolo - statistika

Crvena zvezda - Cibona 84:56 (21:16, 25:13, 15:14, 23:13)

Beograd - Hala: Beogradska arena Sudije: Pukl, Petek, Porobić

Crvena zvezda: Lazarević 9, Teodosić 3p, 6as, Davidovac 3sk, Mitrović 11, Lazić 3, Simonović 8, Nejpir 6as, Tobi 23 (trojke 3/3), Bolomboj 2, Ilić 5, Giedraitis 9, Dos Santos 11

Cibona: Vuković 2, Radovčić 4, Perasović 10, Mustapić 10, Proleta 13, Majcunić 2, Aranitović, Stajn 8, Buljan 5, Bošnjak 2

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)