OVO SU "GROBARI" ČEKALI: Partizan doveo plejmejkera! Evo detalja iz ugovora i kada može da igra u Evroligi

Novosti online

24. 12. 2023. u 19:48

DOŽIVO je Partizan težak poraz od Zadra u ABA ligi, ali navijači crno-belih može da raduje vest da je klub angažovao nogo plejmejkera.

ОВО СУ ГРОБАРИ ЧЕКАЛИ: Партизан довео плејмејкера! Ево детаља из уговора и када може да игра у Евролиги

FOTO: M. Vukadinović

Pisalo se prethodnih dana da je tim iz Humske blizu dovođenja Džejlena Smita iz Virtusa. Sada je to i zvanično, pa će hrvatski reprezentativac do kraja sezone nastupati za "parni valjak".

Crno-belima je bilo potrebno pojalanje na poziciji organizatora igre, pošto je Aleksa Avramović van stroja zbog povrede skočnog zgloba.

Ovaj 190 centimetara visoki igrač je do sada u Evroligi odigrao 13 utakmica na kojima je prosečno beležio 5,3 poena, 1,5 skokova i 0,8 asistencija. Vredi pomenuti da od 13. kola nije upisao nijedan nastup u elitnom takmičenju.

Partizan upravo protiv Virtusa igra naredni meč u Evroligi. Taj meč na programu je u četvrtak od 18.30. Međutim, novo pojačanje - neće moći da igra tada u elitnom takmičenju.

Evo kako je o njegovom transferu KK Partizan obavestio javnost:

- Džejlin Smit je novo pojačanje Partizana. Doskorašnji košarkaš Virtusa je ovog popodneva potpisao ugovor sa crno-belima koji važi do kraja sezone 2023/2024. 

Novi bek Partizana je rođen 24. novembra 1994. godine, a pre Virtusa, igrao je po dve sezone u berlinskoj Albi i Ludvigzburgu. Nakon završetka koledža Nju Hempšir, Smit je profesionalnu karijeru započeo 2017. godine u nemačkom Haidelbergu. 

U Evroligi, Džejlin Smit stiče pravo igranja za crno-bele u 18. kolu, kada će u Štark arenu stići Asvel (drugog januara 2024, prim. aut.).

Tokom dve i po sezone u najkvalitetnijem evropskom takmičenju, Smit je igrajući za Albu i Virtus prosečno beležio 9,1 poen i imao 2,2 asistencije uz 2,3 skoka. 

Novi košarkaš crno-belih, zadužio je dres sa brojem 0.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)