KAKVA GREŠKA ARGENTINCA! Luka Vildoza žestoko plaća zbog Zvezde

Tanjug

15. 01. 2024. u 14:55

BASKONIJA se na zvaničnom veb-sajtu oglasila povodom odluke koju je sud u Vitoriji doneo povodom spora koji španski evroligaš ima sa košarkašem Lukom Vildozom.

КАКВА ГРЕШКА АРГЕНТИНЦА! Лука Вилдоза жестоко плаћа због Звезде

FOTO: M. VUKADINOVIĆ

Argentinski reprezentativac je posle kratkog boravka u Milvoki baksima rešio da karijeru nastavi u Evropi, a Baskonija nalaže da je njegov ugovor sa klubom iz Vitorije i dalje bio aktuelan kada se vratio.

Problem je što je Vildoza u oktobru 2022. godine potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom i do kraja sezone nastupao za tim sa Malog Kalemegdana. Arbitraža u Vitoriji poručila je da je Vildoza prekršio odredbe svog ugovora sa Baskonijom i da zbog toga mora da plati kompenzaciju.

“Sud u Vitoriji podržao je tvrdnje košarkaškog kluba Baskonija u tužbi koju je klub podneo protiv gospodina Luke Vildoze. Presuda nalaže da gospodin Vildoza mora da plati klubu jedan milion evra kao kompenzaciju usled jednostaranog okončanja ugovora usled odlaska u NBA i kasnijeg povratka u Evropu”, stoji u saopštenju španskog kluba.

Međutim, klub navodi kako je argentinski igrač dužan da isplati klubu dodatni jedan milion evra prema dogovoru koji su imali, kao i da će podneti dodatnu tužbu protiv Vildoze.

Baskonija u Evroligi naredni meč igra urpavo protiv Crvene zvezde. Tim Duška Ivanovića igraće protiv bivšeg kluba koji je vodio crnogorski stručnjak – Zvezda i Baskonija sastaju se u četvrtak od 19.00.

Luka Vildoza neće biti tema na ovom duelu – od prethodnog leta momak iz Kilmesa je adut atinskog Panatinaikosa.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!