JOKIĆ DOBIO OZBILJNU KONKURENCIJU: Kakav derbi rukija, Vembanjama nezaustavljiv (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

01. 03. 2024. u 08:37

DIREKTNI okršaj kandidata za titulu rukija godine (najbolji novajlija NBA lige) odigrao se između Viktora Vembanjame i Četa Holmgrena, odnosno San Antonija i Oklahome. Sparsi su upisali neočekivanu pobedu 132:118, a Francuz je igrao ključnu ulogu.

ЈОКИЋ ДОБИО ОЗБИЉНУ КОНКУРЕНЦИЈУ: Какав дерби рукија, Вембањама незаустављив (ВИДЕО)

FOTO: tanjug/AP

Viktor Vembanjama ubacio je 28 poena, od toga pet trojki iz sedam pokušaja, uz 13 skokova i sedam asistencija. Uz sve to, pokazao je impresivnu igru i u odbrani, gde je imao pet blokada i dve ukradene lopte.

Tako je postao prvi košarkaš sa najmanje 25 poena, 10 skokova, pet asistencija, blokada i ubačenih trojki na jednom meču.

Njegov direktni konkurent Čet Holmgren ubacio je 23 poena, uz sedam skokova, pet asistencija i jednom blokadom. Ipak, ni 31 poen Šej Gildžisa-Aleksandera, uz 26 Džalena Vilijamsa nisu pomogli Oklahomi da nađe odgovor za nezaustavljivu francusku zver.

O tome koliki je podvig tim iz Teksasa napravio najbolje govori činjenica da je ovo tek 12. pobeda u sezoni na kontu čete Grega Popoviča. I tek druga u februaru, u kome su upisali 10 poraza.

Navikli smo da u NBA ligi čuda pravi Nikola Jokić, a nema sumnje da je u mladom Francuzu dobio ozbiljnog konkurenta kada su čudesa na parketu u pitanju.

Tandersi su imali seriju od šest pobeda, a da su kojim slučajem sinoć pobedili, izjednačili bi se na vrhu zapada sa Minesotom.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)