NESPOSOBNI SMO! Oglasio se Željko Obradović posle debakla u Barseloni

Novosti online

15. 03. 2024. u 08:07

Košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi u Blaugrani od ekipe Barselone u okviru 29. kola Evrolige rezultatom 94:76.

НЕСПОСОБНИ СМО! Огласио се Жељко Обрадовић после дебакла у Барселони

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Generalno loš meč crno-belih koji su na periode izgledali dobro, a na periode poprilično loše. Toliko lakih poena postigli su Katalonci večeras, što između ostalog govori rezultat.

Trener ‘crno-belih’ Željko Obradović je nakon meča za medije izneo utiske.

- Čestitam Barseloni na pobedi, odigrali su odličnu utakmicu. Držali smo se tri deonice, ali je poslednja četvrtina presudila. Nismo dobro započeli drugo poluvreme, ali smo imali šansu da se vratimo. Poslednji period je odlučio, Barselona je uvek tražila igrača više u napadu. Poboljšali su odbranu, a to je kasnije dalo rezultat u lakim poenima. Zahvalio bih se navijačima koji su došli da nas podrže. Nismo uspeli da im se odužimo – naveo je Obradović.

Istakao je da su nesposobni da shvate kada treba da se igra odbrana, a kada napad sa najvećom agrsivnšću.

- Nesposobni smo da shvatimo situacije kad nismo u bonusu i kad treba da se igra odbrana sa najvećom agresivnošću i da se koriste faulovi. To je ono što je Barselona radila. Ne smeš da dozvoliš ekipi kao što je Barselona da se rastrči i postiže lake koševe u kontranapadu. Veoma je važno da kontrolišeš svoju igru u napadu. Imali smo izgubljene lopte. Iz igre jedan na jedan u prvom poluvremenu primili smo 19 poena. Branimo slabu igru jedan na jedan, ne poštujemo pravila, sve ono što pokušavamo da radimo na treningu, ali to očigledno nije dovoljno – jasan je.

Osvrnuo se i na pad u poslednjoj četvrtini.

- Ne znam koji su razlozi. Moramo da probamo da nađemo adekvatne postave. Moramo da shvatimo kontrolu igre u napadu. Imali smo prodanih lopti, neverovatno je da nismo uspeli da nađemo igrača u tranziciji, da odigramo pametnije. Da kad se igra neka vrsta odbrane, da igrači ne ispadnu. Nije koncentracija na nivou, ne vidim drugi razlog. Ovo je igra inteligentnih ljudi koja traži koncentraciju, a mi to u pojedinim trenucima nismo i rezultati su takvi kakvi su – pourčio je Obradović.

Nakon ovog poraza Partizan se nalazi na 10. mestu sa 26 bodova uz skor 13-16, a u narednom kolu odmeriće snage protiv Baskonije. Sa druge strane Barselona je na drugoj poziciji i ima 40 boda uz ostvarenih 20 trijumfa i 9 poraza, dok će u sledećoj utakmici za protivnika imati Fenerbahče.

BONUS VIDEO: Atmosfera u "Čairu" 50 minuta pred finale Kupa Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)