SRBI I AMERIKANCI U ISTOJ GRUPI NA OLIMPIJSKIM IGRAMA? Košarka čeka žreb za "Pariz 2024"

Novosti online

15. 03. 2024. u 16:28

U PONEDELjAK, 19. marta od 19 časova biće održan žreb u košarci za Olimpijske igra koje se 2024. godine održavaju u Parizu.

СРБИ И АМЕРИКАНЦИ У ИСТОЈ ГРУПИ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА? Кошарка чека жреб за Париз 2024

FOTO: FIBA.Basketball

To će biti urađeno u Švajcarskoj prema određenim principima žrebanja. Naime, ukupno 12 reprezentacija će se takmičiti na Olimpijskom košarkaškom turniru za muškarce u koji bi trebalo da se održi od 27. jula do 10. avgusta.

Trenutno postoji osam reprezentacija sa pet različitih kontinenata koji su se već kvalifikovali kao zemlja domaćin ili na osnovu svojih odgovarajućih rezultata na Svetskom prvenstvu u košarci 2023. Preostale četiri mesta će popuniti pobednici kvalifikacionih turnira koji će se održati od 2. do 7. jula u Pireju (Grčka), Rigi (Letonija), San Huanu (Portoriko) i Valensiji (Španija).

Što se žrena tiče, reprezentacije će biti podeljene u četiri šešira na osnovu Svetske rang liste. U svakoj od tri poslednje izvučene grupe biće najmanje dve, a najviše tri ekipe iz Evrope. Kada su u pitanju zemlje iz Afrike, Amerike, Azije i Okeanije, u svakoj grupi neće biti više od jednog tima po kontinentu.

Kvalifikacioni šeširi:

Prvi šešir: SAD, pobednik kvalifikacionog turnira u Španiji, Nemačka;

Drugi šešir: Srbija, Australija, pobednik kvalifikacionog turnira u Letoniji;
Treći šešir: Kanada, Francuska, pobednik kvalifikacionog turnira u Portoriku;
Četvrti šešir: Pobednik kvalifikacionog turnira u Grčkoj, Japan, Južni Sudan.

Kao što se može videti, Srbija mogla da bude u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje su trijumfovale na Igrama u Tokiju.

BONUS VIDEO: ZVEZDA DOČEKALA: Nikola Topić trenira

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije