ZVEZDA NIJE DOZVOLILA NOVI ŠOK: Crveno-beli otišli u Zagreb sa dva beka, a oni i doneli pobedu nad Cibonom

Novosti online

17. 03. 2024. u 19:43

Crvena zvezda je u 23. kolu ABA lige u Zagrebu pobedila Cibonu i napravila važan korak ka "cementiranju" prve pozicije pred plej-of regionalnog takmičenja - konačan rezultat glasio 59:82.

ЗВЕЗДА НИЈЕ ДОЗВОЛИЛА НОВИ ШОК: Црвено-бели отишли у Загреб са два бека, а они и донели победу над Цибоном

Foto: Cibona / Ivana Dergez

Meč u dvorani „Dražen Petrović“ bio je prilično interesantan iako je Zvezda uspela da izgradi veliku prednost, i to nekompletna (pored ranije odsutnih Teodosića i Tepića, sada je bila i bez Jaga Dos Santosa).

Ekipa trenera Janisa Sferopulosa je došao do 34-13 u mečevima sa "cibosima", ali joj nije bilo lako iako je slovila za favorita. Uostalom, bila je to i prošle sezone, kada je baš u Zagrebu doživela poraz koji ju je koštao prvog mesta pred plej-of. Partizan je to iskoristio da, upravo u majstorici pred svojim navijačima, dođe do ABA pehara.

Ovoga puta crveno-beli nisu dozvolili takvo iznenađenje, ostali su na samo tri regionalna poraza, mada su na momente strepili, početkom četvrte deonice.

Na početno vođstvo Zagrepčana (7:3), Zvezda je em brzo odgovorila, em uz tri odlične odbrane Bolomboja u finišu uvodno deonice povela sa 14:21. I ne čudi, dominirala je u skokovima (12:7), a svela Cibonu na samo 27,7% uspešnosti šuta.

Kada se Nedovć razigrao, a i Hanga "pomogao" trojkom, semafor je prvi put pokazao da su timove razdvaja više od jedne cele desetine poena - 19:31. Da se potom nije razigrao Aleksandar Aranitović, Cibona bi već tada mogla da poruči svojim navijačima "Idite kući, nema ovde ničeg lepog da se gleda...".

Crveno-beli su vodili i sa 20 razlike u trećoj deonici, ali dobra minijatura Mustapića, koji je igrao i sa četiri lične greške, približila je Zagrepčane na "-11".

No, nadanja domaćih bila su kratkog daha: Nedović je ubacio sedam poena u nizu, potom trojku dao i Giedraitis, pa je i definitivno postalo jasno kome će pripasti oba boda sa ovog meča.

Iako su nastupili samo sa dva beka, crveno-bele su baš njih dvojica i predvodila - Nedović je postigao 16 poena, a Džavonte Smart 15. Kod domaćih se istakao Aranitović sa 16.

Ekipa Zvezde se odmah nakon utakmice u Zagrebu autobusom vraća za Beograd, a već u sredu je očekuje prvi od dva meča duplog kola Evrolie, sa Panatinaikosom (20 časova, Arena).


ABA liga, 23. kolo - statistika


Cibona - Crvena zvezda 59:82 (14:21, 16:21, 20:20, 9:20)
Zagreb - Hala: Košarkaški centar Dražen Petrović, Gledalaca: 3.520; Sudije: Obrknežević, Hadžić, Terlević
Cibona: Radovčić 9, Perasović nije igrao, Mustapić 11, Proleta 1, Majcunić 7, Pavković, Aranitović 16p, 8sk, Ferderber, Katanović, Bošnjak 4, Bundović 11

Crvena zvezda: Smart 15, Lazarević, Hanga 8p, 6as, 5sk, Davidovac 8, Mitrović 4p, 5as, 4sk, Tobi 9p, 7sk, Bolomboj 9p, 9sk, 2bl, Ilić 2, Nedović 16p, 5as, 3sk, Giedraitis 11, Gilespi


Tabela ABA lige


Na tabeli ABA lige Zvezda vodi sa učinkom 20-3, a slede Budućnost (18-5), Partizan (17-6), Cedevita Olimpija i Zadar sa po 14-9, Mega (13-10) i ostatak konkurencije. Cibona je deseta sa 8-15.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave