NAUČENA SKUPA LEKCIJA: Kako je Zvezda zapamtila prošlu sezonu i uključila sve senzore za Cibonu

V. P.

17. 03. 2024. u 21:27

PORAZ u Zagrebu prošle sezone koštao je Zvezdu prvog mesta u ligaškom delu, kasnije verovatno i titule u ABA ligi u finalu sa Partizanom bez prednosti domaćeg terena. Zbog toga su svi senzori bili uključeni na gostovanju Ciboni u 23. kolu.

НАУЧЕНА СКУПА ЛЕКЦИЈА: Како је Звезда запамтила прошлу сезону и укључила све сензоре за Цибону

FOTO: M. Vukadinović

Kada je tako, ni dugačka lista igrača na bolovanju nema uticaja na razliku u klasi, još veću u budžetima. U poenima - 82:59 u korist beogradskog tima.

Jedan ispao, jedan se vratio, pa su crveno-beli i u Draženovom domu igrali bez petorke povređenih. U sastavu je ponovo bio Nedović, u pravi čas posle preloma sinusne kosti Jaga dos Santosa, koji će u utorak biti operisan. Prognoza opravka je dvadesetak dana, nakon čega će igrati sa zaštitnom maskom. Van tima i dalje su Teodosić, Lazić, Topić i Tompkins.

Hanga je kao prinudni plejmejker radio solidan posao, ali se u toj koži komfornije oseća Nedović. Pronašao je dobar balans između urođenih košgeterskih instinkta i kreativne potrebe tima, sa devet poena i pet asistencija bio ubedljivo najkorisniji igrač u prvom poluvremenu. Smart kao poslednji bek u ovakvom sastavu nije morao da se prilagođava. Radio je ono što najbolje ume, protiv mekane odbrane cibosa ubacio je 12 za 14 minuta bez suviše uloženog truda.

Oprez je popustio na 20 razlike u trećoj četvrtini, koju je domaćin završio serijom 9-1 i probudio svoju publiku. Dugo se u hali pod Tornjem nije čulo „hea hea, cibosi“, možda još od evroligaških sezona kluba u već hroničnom stanju upitne egzistencije. Odjekivalo je uoči početka poslednje deonice, ali je Nedović sa sedam vezanih poena vratio onu učmalu atfosmeru na utakmicama Cibone.

Videćemo u kakvom ambijentu i sastavu će Zvezda odigrati dva evroligaška meča u „Areni“ ove nedelje, najpre sa Panatinaikosom u sredu (20.00), potom sa Virtusom u petak (19.00). Plasman u plej-in nije ni na horizontu, zbog čega je poseta opala u prethodnom duelu sa Makabijem.

CIBONA - C. ZVEZDA 59:82 (14:21, 16:21, 20:20, 9:20)

DVORANA KC „Dražen Petrović“. Gledalaca: 3.520. Sudije: Obrknežević, Hadžić, Terlević.

CIBONA: Radovčić 9, Perasović, Mustapić 11, Proleta 1, Majcunić 7, Pavković, Aranitović 16 (8 sk), Ferderber, Katanović, Bošnjak 4, Bundović 11.

C. ZVEZDA: Smart 15 (4/6 za dva, 2/8 za tri), Lazarević, Hanga 8 (6 as, 5 sk), Davidovac 8, Mitrović 4 (5 as), Tobi 9 (7 sk), Bolomboj 9 (9 sk), Ilić 2, Nedović 16 (5 as), Gedraitis 11, Gilespi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)