ŽELJKO OBRADOVIĆ BEZ ALIBIJA: Evo kako je trener Partizana reagovao na poraz od Reala u Beogradu

Novosti online

21. 03. 2024. u 22:33 >> 23:31

Partizan i Real Madid su odigrali meč 31. kola Evrolige, a konačan ishod nije se svideo ni pristalicama crno-belih, a ni treneru domaćih, Željku Obradoviću.

ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ БЕЗ АЛИБИЈА: Ево како је тренер Партизана реаговао на пораз од Реала у Београду

FOTO: M. Vukadinović

Nakon dramatične pobede nad Baskonijom u utorak, Partizan je izgubio od Reala u Beogradu i time doživeo priličan udarac u svojim nastojanjima da se plasira u plej-in.

Posle ovog poraza, strateg crno-belih je stao pred kameru EvroligaTV-a i, bez okolišanja i traženja alibija rekao:

- Igrali su bolje od nas. I to je to. Dali su mnogo trojki, a Hezonja je odigrao fantastično. Čestitke Realu, pokazao je još jednom da je u pitanju neverovatan tim - istakao je Željko Obradović pre nego što je otišao u svlačionicu, pa na konferenciju za štampu.


Njegov kolega Ćus Mateo, trener Reala, ovako je sumirao utiske:

- Samo četiri puta smo izgubili loptu na ovom meču, što je sjajno. Kontrolisali smo i skok, kontrolisali ritam, i...  to je dobra stvar. Ali, nije bilo lako dobiti Partizan. Ti momci se bore da uđu u plej-of, imali su veliku želju da nas pobede i približe se tome. Ali, mi smo bili strpljivi dok nismo prelomili meč, a dali smo 55 poena u drugom poluvremenu. Isprva smo bili sramežljivi, i mi i oni, posle se to promenilo. Malo smo mi dozvolili i neke trojke njihovim visokim igračima, ali bili smo generalno dobri i pobedili, što nam i jeste važno - rekao je Mateo.

Osvrnuo se Španac i na atmosferu u Areni gde je bilo 20.200 navijača.

- Navijači su izuzetno važni za Partizan, uvek guraju ekipu napred, to su i večeras radili. Zahvaljujući njima Partizan ima izuzetno jak domaći teren, pre ove utakmice doživeo je ovde samo tri poraza. Partizan ima odličnu ekipu i jednog od najboljih trenera današnjice i sigurno će gurati do samog kraja da bi ostvarili cilj i ušli u doigravanje - dodao je Mateo.

 

Konferencija za štampu


Trener košarkaša Partizana rekao je na konferenciji za medije da je utakmicu sa Realom "prelomila" loša treća četvrtina njegove ekipe.


"Čestitam Realu, oni su lideri Evrolige, zvanični su prvaci Evrope i ekipa koja dominira i ove sezone. Obezbedili su prvo mesto, ali i dalje imaju ogromnu glad za pobedama i primer su svim ekipama" rekao je Obradović pred novinarima.


Utakmicu je očigledno prelomila naša loša treća četvrtina i Mario Hezonja koji je večeras bio nezadrživ, dodao je on.


"Znali smo da ne smemo da ga puštamo jer pogađa i sa sedam-osam-devet metara", naglasio je trener crno-belih.

Obradović nije propustio priliku da ponovo pohvali navijače Partizana.

"Hvala našim divnim navijačima na fenomenalnoj podršci. Arena je večeras bila krcata, ali takva je već dve godine otkad smo se vratili u Evroligu", istakao je Obradović i dodao da ne zna kad će se vratiti Zek Ledej koji je još uvek u Sjedinjenim Američkim Državama gde čeka sahranu nedavno preminulog oca.

 

Tabela Evrolige

Real Madrid se učvrstio na vrhu Evrolige sa učinkom 25-6, a prava "ludnica" vlada u onom delu tabele gde se vode bitke za plej-of, u koji direktno ulazi šest najboljih timova, odnosno plej-in, u kome će učestvovati ekipe od 7. do 10. mesta.

Partizan je deseti sa 14-17 i to u nezgodnoj situaciji. Baskonija koja je deveta - nije baš blizu, ima 16-14, a tik iza crno-belih je ogromna gužva.

Tu su Valensija (koja ima 14-16, i može da prestigne crno-bele ako u gostima iznenadi Monako), Anadolu Efes je na 14-17 kao i Obradovićeva ekipa, dok Olimpija Milano i Bajern imaju po 13-17, a Žalgiris 13-18 posle pobede nad Baskonijom.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!