PARTIZAN IZGUBIO OD REAL MADRIDA! Crno-beli san o plej-inu Evrolige je baš uzdrman

Novosti online

21. 03. 2024. u 22:22

KOŠARKAŠI Partizana izgubili su u "Areni" od Real Madrida sa 76:88 (13:13, 18:20, 23:35, 22:20) u 31. kolu Evrolige i ozbiljno su doveli u pitanje plasman u plej-in.

ПАРТИЗАН ИЗГУБИО ОД РЕАЛ МАДРИДА! Црно-бели сан о плеј-ину Евролиге је баш уздрман

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Došlo je na tribine najveće dvorane na Balkanu 20.200 navijača ne bi li pomogli crno-belima da sruše prvoplasirani tim na tabeli. Odolevao je domaćin sve do finiša treće četvrtine, ali na kraju je ubedljivo poražen.

I jedna i druga ekipa su stegnuto počele meč. Šut nije išao, pa je prvi kvartal okončan rezultatom 13:13 i to posle neverovatne trojke Marija Hezonja sa devet metara.

Nastavilo se sa promašajima sa distance, pa je tako Partizan prvo poluvreme okončao sa dve pogođene trojke, a gosti su dali jednu više, pa su "kraljevići" na odmor otišli sa dva poena prednosti - 31:33.

Ipak, stvari su se promenile u trećem kvartalu. Počeli su da ulaze šutevi na obe strane. Izabranici Željka Obradovića su odolevali najboljoj ekipi u Evroligi do finiša pomenute četvrtine kada su gosti napravili seriju 14:0 i sa velikih 12 razlike ušli u poslednji period - 54:66.

Pokušao je Partizan da se vrati u poslednjoj četvrtini. Uzeo je stvari u svoje ruke Kevin Panter, počeo je da pogađa na sve načine, ali prednost rivala je bila nedostižna i sve što je radio kapiten crno-belih nije bilo dovoljno da se "kraljevski" klub obori na pleća.

Ekipi iz Beograda u preostala tri kola predstoji velika borba za mesto u plej-inu. Do kraja ligaškog dela nadmetanja "parni valjak" će igrati protiv Olimpijakosa i Valensije kod kuće, te sa Albom u gostima.

Najefikasniji na ovoj utakmici u taboru Reala bio je Mario Hezonja sa 22 poena, pratio ga je Fabijen Kozer sa 10. Na drugoj strani najviše se istakao Frenk Kaminski sa 19, dok je Džejms Naneli dodao 16.

Partizan je sada na učinku 14-17 koliko imaju i Valensija i Efes. Real Madrid je na vrhu sa 25-6.

Četvrta četvrtina: Partizan - Real Madrid 76:86

40' - Naneli je probio i došao je do novih poena. Teška situacija za domaće, pošto je do kraja ostalo malo više od 40 sekundi.

39' - Nastavlja Panter da igra sam u ovim trenucima protiv Reala. Opet je poentirao pod faulom. Abalde se dobro snašao i poentirao je.

38' - Panter se raspucao, pogodio je drugi šut van linije 6,75 i sada je tajm-aut zatražio Ćus Mateo. Pokušao je domaćin da ukrade loptu, ali u tome nije uspeo pa je poentirao Dek.

38' - Sada je Hezonja poentirao pod faulom, a realizovao je i dodatno bacanje. Panter pokušava da vrati Partizan, kapiten crno-belih je došao do 10. poena.

37' - Loš faul je napravio Kaboklo. On je pod košem Reala faulirao Deka i omogućio Argentincu da sa linije penala dođe do novih poena. Panter je dobro prošao i pogodio pod faluom Abaldea.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

36' - Dobar napad domaćeg tima i poeni Doužera pod košem rivala. Neverovatn koš u poslednjoj sekundi je pogodio Dek preko ruke Doužera.

35' - Doužer je pogodio jedno bacanje, a onda je Poarje faulirao Nanelija takođe za dva bacanja. Amerikanac je oba puta bio siguran.

33' - Odlično je probio Naneli i poentirao je pored Poarjea. Jabusele se dobro pozicionirao i došao je do poena.

32' - Promašio je šut Poarje, ali se ispravio posle ofanzivnog skoka. Trojku je opet pogodio Hezonja i to je nateralo Obradovića da vrlo rano potroši tajm-aut u četvrtoj četvrtini.

31' - Poenima gostiju je počeo poslednji kvartal ove utakmice. Posle dugo vremena Kevin Panter dolazi do poena, on ima šut 2/10.

Treća četvrtina: Partizan - Real Madrid 54:66

30' - Treću četvrtinu je poenima okončao Vensan Poarje. Real je očas posla otišao na velikih +12.

29' - Nova trojka gostiju, opet je Hezonja pogodio i sada je tajm-aut zatražio Obradović. Laki poeni gostiju preko Kampaca i prvi put je dvocifrena prednost za jedan tim u ovom slučaju Real.

28' - Sada i Kaboklo postiže trojka, to je četvrta za crno-bele u ovom kvartalu. Istom merom je uzvratio Kampaco. Sada je bivši plejmejker Zvezde asistencijom omogućio lake poene Tavaresu.

27' - Avramović je bio polovičan sa penala. Vođstvo Realu vratio je snažnim zakucavanjem Tavares. Kaboklo je potom napao centra gostiju i uspeo je da poentira. Tek sad se u strelce upisao Kampaco.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

25' - Hrvat je sada poentirao sa linije penala. Kaminski nastavlja da muči odbranu rivala. Nezaustavljiv je centar domaćeg tima na ovoj utakmici.

24' - Hezonja igra odličnu utakmicu, pogodio je još jedan šut van linije 6,75, ali isto to radi i Kaminski.

23' - Još jedna trojka za domaće, sada je Kaminski bio precizan. Sada je ispala odbrana crno-belih što je kaznio Kozer. Partizan opet vodi nakon poena Kabokla. Avramović je uvideo prostor i lako je prošao do obruča. Hezonja

22' - Izgrali su igrači Partizana odbranu rivala i lako je do poena došao Kaminski. Hezonja je dao još jedan neverovatan koš, s tim što ga je sada faulirao Panter.

21' - Real nije realizovao prvi napad u drugom poluvremenu, trojku je promašio Kozer, ali je na drugoj strani precizan bio Avramović. Vratio je Jabusele.

Druga četvrtina: Partizan - Real Madrid 31:33

20' - Panter nije pogodio trojku u poslednjem napadu u prvom poluvremenu, pa "kraljevići" sa +2 - 31:33 odlaze na odmor.

20' - Dek se našao na pravom mestu i popravio je promašaj Hezonje. Tajm-aut je ponovo zatražio Obradović kako bi nacrtao poslednji napad domaćeg tima u prvom poluvremenu.

19' - Neverovatan koš Deka i to pod faulom Ponitke. Argentinac je bio siguran i sa linije penala.

18' - Kozer je lako probio odbranu crno-belih i položio je loptu u koš. Naneli je istom merom uzvratio, s tim što je iznudio i faul mladog Uga Gonzalesa.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

17' - Dobar napad domaćeg tima i laki poeni pod obručem Nanelija. Sada je takođe bio polovičan sa crte. Jako težak šut je uzeo Naneli i pogodio je. Ipak, istom merom je uzvratio Hezonja. Odmah tajm-aut zatražio Željko Obradović.

16' - Avramović je zakucao nakon prodora. Na drugoj strane se Hezonja izborio za dva slobodna bacanja. Hrvat je bio polovičan.

15' - Čak dva ofanzivna skoka uhvatio je Partizan, a posle drugog je Kaminski uspeo da se izbori za dva penala. Oba puta je bio precizan centar domaćeg tima. Abalde je ostao sam i pogodio je trojku.

14' - Sada je Tavares zakucao u kontri. Za sada utakmica na veoma mali broj poena u prepunoj "Areni".

13' - Video je Kaminski prostor u reketu rivala, iskoristio je to za snažno zakucavanje. Naneli posle prodora odvoci crno-bele na +3 - 19:16.

12' - Kaminski je pokazao kako dobro igra oko obruča i došao je do poena. Musa je iznudio tri faula pošto ga je faulirao Avramović. Reprezentativac Bosne i Hercegovine sva tri puta bio precizan.

11' - Real nije realizovao prvi napad, dok je na drugoj strani Naneli napravio faul u napadu. Tavares je promašio zakucavanjem i to je nešto što se retko dešava.

Prva četvrtina: Partizan - Real Madrid 13:13

10' - U strelce se upisao i Avramović koji se sjajno snašao pod košem "kraljevića". Anđušić je iznudio tri slobodna bacanja i sva tri puta je bio precizan. Neverovtnom trojkom Hezonje sa devet metara je okončana prva četvrtina. Ovo je ujedno bio prvi pogodak gostiju van linije 6,75.

9' - Jabusele se sjajno oslobodio Nanelija i lako je poentirao. Avramović je promašio trojku, no Kaboklo je pokupio ofanzivni skok i poentirao je.

8' - Sada su crno-beli dugo bez poena. To je prekinuo Kevin Panter poenima sa linije penala, ali je bio polovičan.

7' - U igru je ušao Tavares i odmah je poentirao. Blizu obruča je bio reprezentativac Zelenortskih Ostrva i to su za njega odlične pozicije.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

5' - Real za sada poentira isključivo sa penala. Ovoga puta je precizan bio Kozer. Madriđani i dalje nisu postigli koš iz igre. Dobra kontra gostiju i efektno zakucavanje Hezonje.

4' - Dobro je Panter probio odbranu rivala i lako je poentirao. Gosti su i dalje bez poena. Poarje je tek posle tri i po minuta i to sa linije penala prekinuo seriju aktuelnog prvaka Evrope bez koša.

3' - "Kraljevići" su do sada šutirali samo trojke i za sada su na 0/3 van linije 6,75. Pored Hrvata neprecizni su bili Dek i Kozer.

1' - Prvi napad na utakmici nije realizovao Partizan, ali ni Hezonja na drugoj strani nije pogodio trojku. Prvu trojku na meču postigao je Kaminski.

Partizan meč počinje u sastavu Pi Džej Duožer, Kevin Panter, Mateuš Ponitka, Bruno Kaboklo, Frenk Kaminski. Za Real se u petorci nalaze: Fakundo Kampaco, Fabijen Kozer, Mario Hezonja, Gabrijel Dek, Vensan Poarje.

Uoči meča:

Nakon dramatične pobede nad Baskonijom u utorak, crno-beli su pred najtežim zadatkom u svojim nastojanjima da se domognu plej-ina.

Real Madrid, naredni rival crno-belih, vodi na tabeli Evrolige sa učinkom 24-6. "Kraljevići" prosto haraju evropskom košarkom, imaju čak četiri pobede više od svog najvećeg rivala i na domaćoj sceni, Barselone (20-9), a pet od Monaka (19-10).

Partizan je deseti sa 14-16 i to u nezgodnoj situaciji. Baskonija koja je deveta - nije baš blizu, ima 16-14, a tik iza crno-belih su Valensija (koja isto ima 14-16 kao i crno-beli),  dok Olimpija Milano, Bajern i Anadolu Efes "dišu za vratom" tim dvema ekipama, jer imaju po 13-17.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!