"KAKVO SRCE, ČESTITAM IGRAČIMA!" Janis Sferopulos o dramatičnoj utakmici Crvena zvezda - Studentski centar na startu plej-ofa ABA lige

Novosti online

15. 04. 2024. u 20:32

Crvena zvezda je teže nego što je iko od njenih navijača mislio pobedila Studentski centar na startu ABA plej-ofa, posle čega je usledila zanimljiva konferencija za štampu njenog trenera.

КАКВО СРЦЕ, ЧЕСТИТАМ ИГРАЧИМА! Јанис Сферопулос о драматичној утакмици Црвена звезда - Студентски центар на старту плеј-офа АБА лиге

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Zvezda je nadoknadila 18 poena zaostatka i pobedila Studentski centar u Beogradu u prvoj utakmici četvrtfinala ABA lige, a strateg crveno-belih Janis Sferopulos ovako je otvorio konferenciju za štampu:

- Ovo je plej-of. Poveli smo 1:0 i to je najvažnije. Nismo imali dobru utakmicu, ali, mislim da je, osim rezultata, bitan i karakter koji su igrači pokazali. Karakter i srce, na kraju, da "okrenuo" meč posle "-18" i lošeg izdanja, te da pobede. Zato želim da čestitam igračima, na tom trudi. Svi mi znamo da nismo igrali dobro. SC Derbi je ekipa koja popuni reket svojim košarkašima u odbrani, ostave vam mogućnost da šutirate sa distance, a mi smo promašili mnogo "otvorenih" šuteva za tri poena, naročito u prvom poluvremenu. Zato smo se unervozili. U prvom poluvremenu smo 11 puta izgubili loptu, upravo iz te naše nervoze. U poslednjih 15 minuta smo se polako ali sigurno vraćali u meč, pokazavši da naši igrači odbijaju da izgube. Idemo dalje, sad je 1:0, čeka nas teška utakmica u Podgorici za nedelju dana, pa ćemo se za to spremati - rekao je najpre Zvezdin trener.

Na pitanje "Da li je ovo poslednji alarm?", odgovorio je ovako:

- Da, jeste alarm. Nije nam bilo lako posle poraza od Efesa, pre svega u psihološkom smislu. A naročito zbog toga što je ovo plej-uf utakmica, koja nosi pritisak sa sobom za domaćine. Mi imamo kvalitet, ali nismo to i pokazali, pa je jasno da moramo da igramo bolje. Rekao sam već da nismo bili dobri, ali moramo da pokažemo da možemo bolje.

Dodao je Sferopulos i sledeće, kada je upitan o relativnoj lakoj nedavnoj pobedi nad Studentskim centrom:

- Mi smo tada šutirali trojke sa 53% uspešnosti. A ovo je tim (KK Studentski centar) koji, kao što sam rekao, "zatvori" reket i pušta vas da šutirate spolja. Ako šutirate dobro, "ubijete" ih sa 30 razlike. Ako ne šutirate dobro sa distance, onda postanete nervozni, a tako i uđete u probleme. Kada smo pogađali iz daljine u poslednjoj četvrtini, preko Davidovca, Nedovića i Teodosića, videli ste kako smo se vrlo brzo vratili u igru - zaključio je grčki stručnjak.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)