DRAMA I ČUDO U KOLORADU! Kakav preokret Denvera protiv nesrećnih Lejkersa, a Nikola Jokić...

Novosti online

23. 04. 2024. u 06:34

Strašan meč u Koloradu! Lejkersi su vodili 47 minuta, skoro punih 48 na kraju izgubili. Džamal Mari je pogodio sa zvukom sirene preko Entoni Dejvisa za 101:99 i 2:0 u seriji za Denver.

ДРАМА И ЧУДО У КОЛОРАДУ! Какав преокрет Денвера против несрећних Лејкерса, а Никола Јокић...

Foto AP

Ovo će definitivno ubiti tim iz Los Anđelesa koji je imao i plus 20 poena prednosti sredinom treće deonice 68:48 i na kraju sve prosuo. Lebron Džejms je odigrao kraljevski poslednju deonicu, ali na kraju promašio odlučujuću trojku 15 sekundi pre kraja, da bi na drugoj strani Kanađanin, koji je do tog trenutka bio više nego skroman, pogodio u poslednjoj sekundi za delirijum u Koloradu, radovao se čak i uvek mirni Nikola Jokić.

Srpski reprezenetativac je odigrao još jedan nestvaran meč, upisao tripl-dabl, zabeležio 27 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Majkl Porter Junior je meč završio sa 22 poena i veoma važnom trojkom minut pre kraja, a Mari je dodao je 20 poena i šest asistencija.

U poraženom timu, Dejvis je imao učinak od 32 poena i 11 skokova, dok je Džejms ostvario 26 poena, osam skokova i 12 asistencija.

Što se tiče samog meča, već od početka se posle čak tri vezane trojke Rasela videlo da su Lejkersi došli u Kolorado sa ciljem da naprave brejk ili da namuče Nagetse. Prednost Jezeraša se konstantno uvećavala kako je četvrtina odmicala i vrlo brzo je čak uspela da probije i dvocifren nivo.

Tada se naljutio Nikola Jokić, koji je uspeo da veže čak osam poena u kontinuitetu i da vrati Nagetse u skoro potpuni egal. Da stvar bude neverovatnija, najbolji srpski košarkaš je posle prve četvrtine imao dabl-dabl od 10 poena i 10 skokova.

Ipak, nije mogao sam. Nastavio je da promašuje Mari, potom je u crnu fazu ušao i Majkl Porter Džunior, dok je nestvarni Rasel nastavio da pogađa sve do trenutka kada je imao 5/5 za tri poena, tada je malo stao, ali je prednost Lejkersa ipak išla nagore.

Jer tada ga je odmenila "Obrva", popularni Entoni Dejvis. Nije mogao Jokić da nađe ama baš nikakvo rešenje za njega, pa je prednost otišla do čak 15 poena u plus za Lejkerse, koji su mogli daleko mirnije da uđu u nastavak utakmice.

Umesto da usledi reakcija Denvera, stigao je nastavak magije Dejvisa, a posle trojke Ostina Rivsa, prednost Lejkersa dostigla je tih maksimalnih 20 poena. Međutim, od tada kao da je neko potpuno ugasio svetla pred očima košarkaša iz Los Anđelesa. Čak pet minuta nisu mogli do koša, a Nagetsi su preko Jokića spustili razliku na deset poena pred poslednjih 12 minuta.

Videlo se već tada da Lejkersi polako gube korak, ali Lebron Džejms nije dozvoljavao preokret, skoro, pa je sam igrao poslednju deonicu za goste. Denver samo za njega nije imao rešenje, a onda je izašla pomenuta trojka Lebronu u poslednjem napadu Lejkersa, što se nije desilo na drugoj strani za veliko slavlje i ludnicu u Koloradu - 101:99.

Treća utakmica igra se u noći između četvrtka i petka u Los Anđelesu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)