AMERI, SREĆA VAŠA! Goran Dragić pričao NBA zvezdama o Jugoslaviji

Novosti online

24. 04. 2024. u 09:15

Goran Dragić, bivši slovenački košarkaš, u podkastu kod Judonisa Haslema i Majka Milera, takođe bivših NBA košarkaša, govorio je o nekadašnjoj Jugoslaviji i objasnio je Amerikancima koliko bi se teško nosili sa reprezentacijom te zemlje jer bi za nju, između ostalog, zajedno igrali Nikola Jokić i Luka Dončić.

АМЕРИ, СРЕЋА ВАША! Горан Драгић причао НБА звездама о Југославији

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

- Nekadašnja država bila je Jugoslavija. Imate pet ili šest zemalja. Slovenija, Hrvatska, Bosna, Srbija, Crna Gora i Makedonija. Rat je počeo 1991. Mi smo se razdvojili. Ako se vratimo u ono vreme, zamislite reprezentaciju. Dražen Petrović, Kukoč, Dino Rađa, Vlade Divac - rekao je slovenački košarkaš, a Amerikanci su nastavili da slušaju sa punom pažnjom.

Pojasnio je potom Dragić to na primeru kako bi danas izgledala reprezentacija Jugoslavije.

- Čak i sada, da smo ostali ista država, imali biste Luku, Jokića, Vučevića, Bogdanovića. Možemo da igramo sa vama momci - rekao je Dragić.

Amerikanci su istakli kako bi to bio sjajan meč za gledanje. Sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država ipak će se sastati samo Nikola Jokića i Bogdan Bogdanović, bar kada je reč o skorijoj budućnosti, jer Srbija i SAD igraju u grupnoj fazi Olimpijskih igara.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)