DA LI JE OVO POTVRDA?! Jokić igra za Srbiju na Olimpijskim igrama "Pariz 2024"?

Novosti online

01. 05. 2024. u 15:57

Nikola Jokić trenutno, kao vođa Denver nagetsa, vodi NBA šampione kroz plej-of, a mnogi se nadaju da će ga videti i na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Danas se nešto zanimljivo desilo na tu temu.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ПОТВРДА?! Јокић игра за Србију на Олимпијским играма Париз 2024?

FOTO: FIBA.Basketball

"Iz čista mira", baš ove srede, prvog maja, FIBA je na društvenim mrežama objavila najbolje olimpijske poteze koje je Jokić imao.

Podsetimo, tada 19-godišnjak, Jokić je najpre briljirao na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre 2016. (proseci su mu bili 17,8 poena, 7,5 skokova i 2,8 asistencija), a onda je na samim Igrama u Rio de Žaneiru ostvario proseke od 9,1 poena, šest skokova i 2,4 asistencije.

Interesantno, najbolju partiju (25 poena, šest skokova, tri asistencije) ostvario je u grupnoj fazi olimpijskog turnira protiv Amerikanaca, koji su tada za dlaku izbegli poraz (94:91), da bi se u finalu razgoropadili (96:66, uz Jokićevih šest poena, četiri skokova i po dve "krađe" i asistencije).

FIBA je odlučila da prikaže sledeći snimak, a njega je ponovio i košarkaški savez, uz grafički prikaz džokera, što je Jokićev  nadimak:

Da li će Jokić igrati i na ovim Olimpijskim igrama, ostaje još da se vidi, ali... ako FIBA i KSS rado prikazuju njegove olimpijske poteze, onda razloga za optimizam, izgleda, ima.

Nikola Jokić - statistika

Ove sezone, do plej-ofa, Jokić je prosečno postizao 26,4 poena, a imao i 12,4 skoka i devet asistencija po NBA utakmici.

U plej-ofu, Jokićeva statistika je (prosečno) 27,2 poena, 16 skokova, 9,8 asistencija i 1,2 "krađe". Pritom, šutirao je sa 65,3% uspešnosti za dva poena, sa 33,3% kada se radi o trojkama, a slobodna bacanja je izvodio sa čak 92% preciznosti.

Kada opet igraju Nikola Jokić i Denver? Raspored:

Prva utakmica polufinala Zapadne konferencije između Nagetsa i Minesote Timbvervuls igra se u noći između subote i nedelje u Denveru, ali tačan termin u trenutku objavljivanja ovog teksta još nije poznat.

Denver će biti domaćin prva dva meča (drugi je već u noći između ponedeljka i uotkra), potom se serija seli u Minesotu (gde se drugo kolo NBA plej-ofa nije igrao dve decenije, a igraće se u noći petak na subotu, 10. maja, kao i dva dana kasnije). Po potrebi će se potom igrati čas na terenu šampiona (14.5.), čas na parketu Timbervulvsa (16.5.), uz, ako bude bilo neophodno, majstoricu u Koloradu (nedelja, 19. maj).

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of, Olimpijske igre...

Ligaški deo nadmetanja završen je u nedelju, 14. aprila 2024, kada su svi timovi odigrali po 82 utakmice. 

Nakon zavreštka plej-in turnira za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, 20. aprila počela je zvanična faza plej-ofa.

Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici