IZBLEDEO SJAJ ŠAMPIONA: Kako je Minesota drugim brejkom dovela Denver na rub eliminacije

Novosti online

07. 05. 2024. u 19:49

ŠAMPIONSKI sjaj Denver Nagetsa potpuno je izbledeo u polufinalnoj seriji NBA plej-ofa protiv Minesote. Nakon prvog, Timbervulvsi su stigli i do drugog "brejka" u Koloradu i došli u poziciju da na domaćem terenu u naredna dva meča "pometlaju" Jokića i društvo. Ponadali su se navijači aktuelnog prvaka da će im izostanak Rudija Gobera zbog rođenja deteta povećati šanse da izjednače rezultat pred odlazak u Mineapolis, ali ispostavilo se da se u "Bol areni" samo gostujući tim pitao - 80:106.

ИЗБЛЕДЕО СЈАЈ ШАМПИОНА: Како је Минесота другим брејком довела Денвер на руб елиминације

FOTO: Tanjug/AP

Poentersku produkciju Denvera potpuno je ugušila fantastična odbrana gladnih "vukova" iz Minesote, nosioci Nagetsa Jokić i Marej apsolutno su podbacili. Srpski centar je ponovo imao statično veče, uzeo je samo 13 šuteva, mučio se sa udvajanjima Kajla Andersona i Karla Entonija Taunsa i teško pronalazio način da uđe u standardni ritam.

Meč je završio sa po 16 poena i skokova, uz osam asistencija, dok je Džokerov verni pomoćnik Džamal Marej stao na osam koševa, 13 skokova i dve asistencije, uz očajan procenat šuta iz igre (tri od 18). U pobedničkom timu Tauns i Entoni Edvards su postigli po 27 poena, dok su Nikel Aleksander Voker i Naz Rid dodali po 14.

- Isprašili su nam tur! Uzeli su inicijativu. Biće to veliki izazov za nas. Govor tela igrača nije ni blizu toga gde bi morao da bude. Potučeni smo kod kuće, osramotiili smo se pred svojim navijačima. Njihova odbrana bila je previše za nas, dali smo sve da ih probijemo na svakoj poziciji. Moramo da napravimo neka prilagođavanja za sledeći meč - kazao je razočarani trener Majkl Meloun.

Branson za prednost Niksa

DžEJLEN Branson je nastavio da briljira u ovogodišnjem plej-ofu i sa 43 poena je predvodio Njujork Nikse do prve pobede u polufinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije protiv Indijane (121:117). Uz Bransona, na parketu čuvenog "TD Gardena" zablistali su i Džoš Hart (24 p., 13 sk.), kao i Donte Divićenzo (25 p). S druge strane, zakazao je Tajris Haliburton (6 p.), pa je sav napadački teret pao na pleća Paskala Sijakama (19 p., 6 sk., 5 as.) i Majlsa Tarnera (23 p.).

Upravo je Meloun, uz Mareja, bio kolovođa udara na sudije čije su pogrešne odluke najmanje imale uticaj na debakl Denvera. Kanađanin je ljutito ubacio i termofor na parket, dok je igra bila u toku i pokazao frustraciju svojstvenu lošim gubitnicima. Jokić, sa druge strane, nije želeo da se drži slične retorike, uglavnom je pohvalno pričao o rivalu koji ga je skroz neutralisao.

- Cele sezone igraju veoma dobro, naročito odbranu. Čitava petorka je vrlo agresivna, znaju šta rade. Zato je teško pogoditi protiv njih. Nadam se da ćemo se boriti i da ćemo vratiti brejk - istakao je Somborac i pokušao da odgovori na pitanje šta će ga motivisati u nastavku serije. - To je dobro pitanje, prijatelju! Možda pobede? Da, mislim da je to odgovor.

Nakon serije sa Lejkersima, bilo je jasno da nešto ne štima u sastavu Nagetsa, da bi dva meča sa Minesotom ogolila sve mane prvaka. Ipak, odlika šampiona je i da iz naizgled bezizlaznih situacija, pronalazi način da se vrati u život, a da li Denver u sebi ima tu "žicu", saznaćemo u noći između petka i subote (3.30), kada je na programu treći meč pred Minesotinom publikom. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)