LUDA UTAKMICA U BARSELONI: Olimpijakos pobedio u dramatičnoj završnici i izborio Fajnal for Evrolige

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

08. 05. 2024. u 23:09

KAKVA utakmica u Barseloni! Olimpijakos je uspeo u petoj utakmici četvrtfinala da pobedi Katalonce sa 59:63 (12:9, 15:16, 13:15, 19:23) i tako se plasira na Fajnal for Evrolige.

ЛУДА УТАКМИЦА У БАРСЕЛОНИ: Олимпијакос победио у драматичној завршници и изборио Фајнал фор Евролиге

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Ovo će biti klubu iz Pireja treće uzastopno učešće na završnom turniru najelitnijeg takmičenja, što samo pokazuje koliko je ekipa konstantna.

Kao da je važnost utakmice vezala ruke igračima oba tima, pa je viđeno veoma malo poena. U takvoj utakmici bolje se snašao grčki klub.

Imao je tim Rođera Grimaua prednost posle 20 minuta košarke - 27:25. Ipak, uzbuđenje je raslo kako se meč bližio kraju. Barselona je vodila tokom četvrte četvrtine, a onda su gosti otišli na za ovaj susret velikih osam razlike - 49:57.

Odbio je domaćin da se preda, pa je stigao na tri razlike i imao je napad za izjednačenje, no Nikolas Laprovitola je izgubio loptu i tada je postalo jasno da će ekipa Jorogsa Barcokasa biti poslednji učesnik Fajnal fora.

Najefikasniji kod pobednika bio je Šakil Mekisik sa 12 poena, Nikola Milutinov je zabeležio dabl-dabl od po 10 poena i skokova. Filip Petrušev je meč okončao sa pet poena. Na drugoj strani jedini dvocifren bio je Nikolas Laprovitola sa 17 poena, dok Nikola Kalinić nije uspeo da se upiše u strelce i imao je tri uhvaćene lopte.

Fajnal for je na programu od 24. do 26. maja u Berlinu, a sastaće se Real Madrid - Olimpijakos u reprizi prologodišnjeg finala i Panatinaikos - Fenerbahče.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)