DONČIĆ NA JEDNOJ NOZI SRUŠIO OKLAHOMU: Blistao iako je povređen (VIDEO)

Novosti online

12. 05. 2024. u 07:46

Košarkaši Dalas Maveriksa savladali su Oklahoma siti Tandere sa 105:101 i nakon drame došli su do 2-1 u seriji polufinala Zapada.

ДОНЧИЋ НА ЈЕДНОЈ НОЗИ СРУШИО ОКЛАХОМУ: Блистао иако је повређен (ВИДЕО)

FOTO: AP

Luka Dončić, plejmejker Maveriksa, zabeležio je dabl-dabl od 22 poena i 15 skokova, a uz to je imao pet asistencija i dve ukradene lopte.

U pobedničkom timu ponovo je svoju dobru utakmicu odigrao Pi Džej Vašington, koji je utakmicu završio sa 27 poena i Kajri Irving je ubacio 22 poena. 

Jednu od najboljih utakmica od starta plej-ofa je odigrao Šej Gildžus-Aleksander (31 poen), ali to nije bilo dovoljno da Oklahoma izbegne poraz. 

Imali su igrači Dalasa prednost od samog starta meča. Dva puta su Dončić i saigrači na svom kontu imali osam poena prednosti, ali je posle prve četvrtine na semaforu stajalo 26:23. 

Nastavio je Dalas u istom ritmu, ali je u drugom periodu Oklahoma u dva navrata imala minimalnu prednost, Maveriksi su uspeli da na kratko vrate vođstvo na svoju stranu, ali je na poluvremenu Oklahoma ipak imala vođstvo od svega poena prednosti 52:51. 

Prvi koji su stigli do dvocifrene prednosti u ovom meču su bili košarkaši Oklahome. Oni su nastavili sa dobrom igrom koju su imali na kraju prvog dela igre, pa su u tom ritmu krenuli da igraju u drugom poluvremenu. 

Srećom po domaće navijače košarkaši Dalasa su se brzo trgli posle ovog vođstva gostiju, tako da su uspeli da vrate prednost na svoju stranu. Vođstvo Maveriksa je išlo do šest poena, ali je posle tri četvrtine na semaforu stajalo 82:78. 

Prednost Dalasa je ostala na snazi u poslednjem periodu meča,najviše zbog neverovatne partije Kajrija Irvinga koji je igrao u visokom ritmu u ovom delu utakmice. Usledio je finiš meča, koji je bio sa dosta drame, ali je na kraju Dalas bio koncentrisaniji i slavio je na ovom meču. 

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice