NAJNOVIJE VESTI IZ NEMAČKE: Ambasada Srbije u Berlinu, za "Novosti": Nema povređenih državljana Srbije

Novosti online

26. 05. 2024. u 13:01 >> 15:39

U noći između subote na nedelju, u Berlinu, gde se održava završni turnir, tzv. "F4", Evrolige, došlo je velike tuče između navijača Panatinaikosa i Olimpijakosa, posle koje. kako su javili pojedini grčki mediji - i jedan Srbin, sa teškim povredama, opasnim po život, završio u bolnici. Ipak, najnovije informacije glase - da povređenih Srba, zapravo, uopšte nema u ovim sukobima.

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ ИЗ НЕМАЧКЕ: Амбасада Србије у Берлину, за Новости: Нема повређених држављана Србије

FOTO: Tanjug/AP

"Prema razgovorima sa nadležnim organima u Berlinu, policija nema podatak da je neko od državljana Srbije povređen, a prilikom legitimacije svih uhapšenih i povređenih niko nije bio državljanin Srbije", rekli su u ambasadi Srbije za "Novosti", dodajući:

"Policija je i u kontaktu sa bolnicama gde su prevezeni povređeni, ali prema njihovim podacima za sada, nisu dobili potvrdu da tamo ima nekog ko je državljanin Srbije.

Ambasada nastavlja da prati slučaj, kako bi prikupila sve relevantne informacije i preduzela korake u skladu sa svojim nadležnostima, ukoliko za to bude bilo potrebe," rekli su u Ambasadi RS u Berlinu za "Novosti".

Podsetimo, u pomenutim sukobima povređeno je najmanje 12 osoba, od kojih dve teže, a jedna je u kritičnom stanju.

Podsetimo, policija je imala mnogo problema kako bi situaciju stavila pod kontrolu, a i ne čudi - više stotina huligana se, pod okriljem noći, sukobilo na dve lokacije u Belrinu.

Do brutalnih obračuna došlo je najpre na metro stanici. Navodno, inicirali su ga navijači Olimpijakosa koji su napravili "sačekušu" svojim najvećim, gradskim rivalia iz Atine - "zeleni" su se, naime, vraćali iz jednog lokala gde su gledali meč finala Kupa Grčke između Panatinaikosa i Arisa. Napadači su, pritom, koristili motke, štangle, palice za bejzbol...

Drugi okršaj desio se u hotelu, gde je takođe zabeležen fizički sukob dve grupe ratobornih mladića.

Snimak tuče - juriš na metro stanicu (VIDEO)

Evo i snimaka iz Berlina, na kojima se vide počeci sukoba, odnosno juriš napada, kao i dolazak brojnih interventnih jedinica policije:

Podsetimo, Panatinaikos je u petak prošao u finale "fajnal fora" elitnog takmičenja i od 20 časova će igrati protiv Real Madrida za titulu prvaka Evrope u košarci.

Prethodno, od 17 časova će Olimpijakos i Fenerbahče odigrati utakmicu za treće mesto.

Grčki mediji javljaju da se tokom dana očekuje dolazak dodatnih 5.000 navijača "PAO"-a u Berlin, što samo može da pogorša ionako veoma napetu situaciju u tom nemačkom gradu, imajući u vidu da su tamo i dalje velike grupe pristalice atinskih crveno-belih.

BONUS VIDEO: VELIKI PEH: Ovako se Nikola Topić povredio na večitom derbiju Zvezda - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)