ZVEZDA IGRA EVROLIGU! Ovo su "delije" čekale da čuju

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

28. 05. 2024. u 17:13

SEZONA u ABA ligi je okončana. Crvena zvezda je osvojila trofej pobedivši u finalu Partizan. Po završetku finalne serije stizale su razna informacije o učešću večitih rivala u Evroligi u narednoj sezone. O tome je govorio i direktor regionalnog takmičenja, Milija Vojinović.

ЗВЕЗДА ИГРА ЕВРОЛИГУ! Ово су делије чекале да чују

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

On je istakao da je boravio na sastanku u Berlinu i da će se najelitnije košarkaško takmičenje i naredne sezone igrati u Beogradu.

- Boravio sam u Berlinu, imao sam sastanke sa ljudima iz Evrolige. Neke informacije nisu na adekvatan način prenešene. Ono što je sigurno, Evroliga će se igrati u Beogradu i naredne sezone - rekao je Vojinović za "Meridian sport".

Pojasnio je da jedno mesto sigurno pripada crveno-belima koji su došli do trofeja u ABA lige.

- Siguran sam da to mesto pripada Crvenoj zvezdi po plasmanu u ABA ligi. Mi se ne zadovoljavamo samo tim mestom. Nekada smo imali tri, sada ima ta neka informacija da smo upitni, ali sam uveren da će i to biti kako treba, jer je ovaj region i Beograd pokazao kakav je košarkaški grad. Pitajte to i Makabi i sve čelnike Evrolige.

NAGRADA Milija Vojinović i Jago dos Santos/FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Još uvek se ne zna da li će i Partizan treću godinu zaredom biti deo elite. Čeka se odluka oko učešća crno-belih.

- Ono što je Partizan uradio prethodnih sezone, pre svega dolaskom Obradovića, pretplatnim ulaznicama, bili su i na korak od F4, mislim da je i Partizan mnogo bliži u odnosu na ostale konkurente u ovoj konstalaciji dok ne budu igrali klubovi iz Evrolige. Kada se ruski klubovi vrate, to je onda pitanje za ljude Evrolige.

Za kraj je imao još jednu lepu vest. Naime, naglasio je da šampion ABA lige ni u budućnosti neće morati da brine oko učešća u Evroligi.

- Prvak ABA lige je siguran, a ne vidim problem ni za drugi klub, jer niko u Evroligi nije imao sumnji. U ovom trenutku Zvezda je svakako u prednosti i sigurna je jer je šampion ABA lige - zaključio je Vojinović.

Podsetimo, večiti rivali su u sezoni 2023/2024 bili dve najgledanije ekipe u elitnom takmičenju.

BONUS VIDEO: NOVI LjUBIMAC "DELIJA": Ovom igraču Zvezde su navijači skandirali pred drugi meč finala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto