GORAN DRAGIĆ OTVORIO DUŠU: Ja sam Srbin, familija mi do danas nije oprostila Sloveniju

Novosti online

30. 05. 2024. u 12:42

Goran Dragić, bivši slovenački reprezentativac i poznati košarkaš, nedavno je u ekskluzivnom intervjuu za Sportal.rs izneo snažnu izjavu – da se ponosi svojim srpskim korenima.

ГОРАН ДРАГИЋ ОТВОРИО ДУШУ: Ја сам Србин, фамилија ми до данас није опростила Словенију

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Iako je prošle godine okončao svoju igračku karijeru, Dragić se i dalje seća svog sportskog puta, uključujući i ključne trenutke, poput osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2017. godine, kada je Slovenija trijumfovala nad Srbijom u finalu.

Ovaj trenutak bio je posebno emotivan, s obzirom na porodično poreklo Dragića – dok mu je otac Srbin, majka je Slovenka. On je u intervjuu istakao da je, iako je igrao za Sloveniju, s ponosom istakao svoj srpski identitet.

Dragić je podelio intimne trenutke, priznavši da se seća poruka podrške koje su stizale od rođaka iz Srbije tokom finalne utakmice. Istakao je da, iako je rođen u Sloveniji, oseća snažnu pripadnost svojim srpskim korenima.

– Mislim da mi familija dan-danas nije oprostila pobedu protiv Srbije. Sećam se kad smo ušli u finale i onda smo čekali protivnika. Srbija je igrala sa Rusijom, ako se ne varam, ušla u finale i onda samo stižu poruke. Striko i njegovi sinovi Mišo i Mita koji su tad živeli u Požarevcu i Kostolcu. Ja uvek kažem, ja sam se rodio u Sloveniji, ali ja sam Srbin, tako da, na kraju krajeva, i ako bi na drugoj strani bio moj brat, ja bih išao da dobijem tu utakmicu – otkrio je Dragić.

Ova otvorena izjava Gorana Dragića oslikava duboku povezanost sa svojim poreklom i naglašava važnost identiteta u svetu sporta, pokazujući da je ponosan na svoje srpsko nasleđe, uprkos svojoj uspešnoj karijeri u Sloveniji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru