VEČITI DERBI U FINALU KLS-A: Bez drame u majstorici, Partizan razbio Megu

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

30. 05. 2024. u 19:45

U FINALU KLS-a snage će odmeriti Crvena zvezda i Partizan, pošto su crno-beli ubedljivo pobedili Megu u dvorani "Aleksandar Nikolić" u trećoj utakmici polufinala sa 96:68 (39:9, 8:22, 23:16, 26:21).

ВЕЧИТИ ДЕРБИ У ФИНАЛУ КЛС-А: Без драме у мајсторици, Партизан разбио Мегу

FOTO: M. Vukadinović

Večiti rivali će tako treći put direktno odlučivati o trofeju. Prethodna dva puta pehar je završavao u vitrinama kluba sa Malog Kalemegdana nakon trijumfa u finalu Kupa Radivoja Koraća i ABA lige.

Što se tiče utakmice Partizana i Mege, već posle prve četvrtine je postalo jasno da će izabranici Željka Obradovića u finale. Crno-beli su furiozno odigrali prvi kvartal posle kojeg su imali neverovatnih 30 poena prednosti - 39:9.

Gosti su uspeli da se trgnu u drugom periodu koji su rešili u svoju korist sa 22:8. Ipak, do velikog preokreta i senzacije nisu mogli, pošto je tim iz Humske bio bolji u drugom poluvremenu.

Koliko je ekipa Marka Baraća bila inferiorna na ovom meču pokazuje podatak da su prvu trojku pogodili tek iz 14 pokušaja i to na minut i po pre kraja treće četvrtine.

Ono što navijače Partizana može da raduje je činjenica da su u poslednjoj deonici priliku dobili mladi igrači Aleksa Dimitrijević i Savo Drazgić. Prvi je utakmicu okončao sa osam poena, a drugi sa tri.

Najefikansiji kod pobednika bio je Zek Ledej sa 17 poena, pratio ga je Danilo Anđušić sa 16. Na drugoj strani najbolji je bio Filip Jović koji je brojao do 21, dok je Andrija Jelavić brojao do devet.

Podsetimo, prva utakmica na programu je u ponedeljak 3. juna. Drugi duel igra se dva dana kasnije, a eventualna majstorica igrala bi se 8. juna.

Partizan - Mega 96:68 (39:9, 8:22, 23:16, 26:21)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 1.526. Sudije: Nikolić, Jevotić, Ćalić.

Partizan: Smit 3, Ledej 17, Drezgić 3, Avramović 9, Panter 10, Smailagić 5, Jaramaz, Dimitrijević 8, Trifunović 7, Anđušić 16, Ponitka 2, Kaboklo 16.

Mega: Filips 6, Milijašević, Jelavić 9, Marković 6, Popović, Ilijasolu, 4, Đurišić 9, Kovačević, Petrović 2, Plavšić 8, Jović 21, Malovec 3.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO