NIKOLA TOPIĆ BAŠ NA CENI: Legendarni NBA trener će trenirati igrača Zvezde?

Novosti online

31. 05. 2024. u 21:50

MESEC dana ostalo je do NBA drafta, a tamo srpska košarkaška javnost mnogo očekuje od Nikole Topića i Nikole Đurišića.

НИКОЛА ТОПИЋ БАШ НА ЦЕНИ: Легендарни НБА тренер ће тренирати играча Звезде?

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Novinar "Bličer Riporta" Džonatan Vaserman napravio je spisak igrača pred draft, a pleja Crvene zvezde svrstao je na četvrtu poziciju. 

Evropljani su preplavili prvu rundu, pa tako očekuju da Zakari Risašer bude prvi pik na Draftu i da ga sa tog mesta pokupi Atlanta. Na drugom mestu će biti još jedan Francuz. Aleks Sar će ići u Vašington Vizardse, najbolji Amerikanac će biti Rid Šepard i on će ići u Hjuston, a radi se o studentu univerziteta Kentaki.

Četvrtog pika ima San Antonio i Nikola Topić će po mišljenju ovog novinara Bličera baš ići kod Grega Popoviča.

18-godišnjeg Topića Vaserman upoređuje sa Goranom Dragićem, a piše da Nikola nije imao nikakve veće poteškoće zbog povrede kolena zadobijene u plej ofu ABA lige. Tek će između 4. i 7. juna NBA lekari videti kakva je priroda Topićevih povreda, ali je izvesno da bi Topić mogao da bude tandem sa Viktorom Vembanjamom. Njegovi pasovi i igra iz pika bi mogli da budu ključ za Vembija koji je već viđen za budućeg lidera Sparsa. Takođe bi zanimljiva bila i saradnja Topića i Grega Popoviča koji je poreklom Srbin i koji nije imao neveliku saradnju sa srpskim igračima u prošlosti.

Nikola Đurišić bi navodno iz Mege mogao u Šarlot Hornetse gde bi ga čekao Vasilije Micić. Vaserman vidi Nikolu kao novog Tobajasa Herisa, a posebno ističe brojeve ovog košarkaša i to što iz različitih situacija može da poentira.

Bronija Džejmsa Vaserman vidi kao 55. pika. Pitanje je da li bi Lebronov sin i uopšte bio izabran na Draftu da to mesto ne pripada Los Anđeles Lejkersima koji bi ga verovatno uzeli sa poslednje pozicije koju imaju.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)