ZVEZDA POBEDILA PARTIZAN 7. PUT U NIZU! Crveno-beli na korak od titule prvaka Srbije u košarci

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

03. 06. 2024. u 22:15

CRVENA zvezda i Partizan odigrali su neverovatnu prvu utakmicu finala KLS-a. Na kraju su crveno-beli trijumfovali sa 89:88 (31:24, 20:28, 26:21, 12:15) i tako upisali sedmu vezanu pobedu protiv večitog rivala.

ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ПАРТИЗАН 7. ПУТ У НИЗУ! Црвено-бели на корак од титуле првака Србије у кошарци

FOTO: M. Vukadinović

Lud prvi meč odigrali su večiti rivali. Bilo je svega u "Pioniru", nekoliko promena u vođstvu, dve povrede, završnica koja je trajala nenormalno dugo... Na kraju je razlog za slavlje imao tim sa Malog Kalemegdana.

Ipak, sigurno je mrlju na trijumf aktuelnog šampiona bacile povrede Jaga dos Santosa i Nemanje Nedovića. Srpski košarkaš je uspeo da se vrati na teren, ali Brazilac nije i ostaje da se vidi da li će igrati u narednom meču.

Utakmica je rešena u veoma napetoj završnici. Partizan je imao šut za pobedu, ali Zek Ledej nije pogodio karakterističan šut jednom rukom i crveno-beli imaju priliku da za dva dana u "Beogradskoj areni" reše pitanje šampiona.

Prva četvrtina bila je veoma kvalitetna napadački, to pokazuje rezultat na kraju tog kvartala - 31:24. Imali su crveno-beli i dvocifrenu prednost - 29:19.

Ipak, brzo su se od toga opravili gosti koji su dosta problema pravili rivalu od trenutka kada je Željko Obradović poslao nisku petorku na teren koja je timu iz Humske donela preokret, pa su sa plus jedan otišli na odmor - 51:52.

Diktirala je tempo Zvezda u trećoj četvrtini, održavala je vođstvo, ali sve je mirisalo na to da će se ova utakmica završiti u ludoj završnici. Tako je i bilo.

Izabranici Janisa Sferopulosa su vodili tokom celog četvrtog kvartala, ali ta prednost nije bila veća od osam razlike. Crveno-beli su imali priliku da reše utakmicu dosta ranije, no dve otvorene trojke nije pogodio Rokas Gedraitis, zatim je Luka Mitrović pogodio dva od četiri bacanja.

Potom je Partizan došao u situaciju da napravi brejk. Ledej je na šest sekundi do kraja imao priliku da donese pobedu gostima, ali reprezentativac Azerbejdžana nije bio precizan.

Najefikasniji kod pobednika bio je Dejan Davidovac sa 23 poena, pratio ga je Jago dos Santos sa 18. Kod Partizana najviše se istakao Aleksa Avramović sa 20, dok je Danilo Anđušić dodao 17.

Druga utakmicu na programu je u sredu u "Beogradskoj areni" od 20 časova.

Crvena zvezda - Partizan 89:88 (31:24, 20:28, 26:21, 12:15)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 6.135. Sudije: Milivoje Jovčić, Uroš Obrknežević, Vladimir Jevtović.

Crvena zvezda: Lazarević 2, Teodosić 2, Topkins 3, Davidovac 23, Mitrović 12, Lazić 2, Ilić 4, Nedović 11, Gedraitis 12, Jago 18.

Partizan: Smit 14, Ledej 8, Drezgić, Avramović 20, Panter 12, Smailagić, Jaramaz, Dimitrijević, Trifunović 8, Anđušić 17, Ponitka 9.

 

Četvrta četvrtina: Crvena zvezda - Partizan 89:88

40' - Dramatična završnica u "Pioniru". Dalibor Ilić je bez lopte faulirao Zeka Ledeja. Partizanov Amerikanac je iskoristio. Imao je Partizan lotpu sa strane i nije uspeo da realziju napad.

40' - Anđušić je napravio faul nad Mitrovićem, ali je on bio polovičan. Partizan nije realizovao napad, pritom je i Ledej napravio faul nad Mitrovićem. Opet je realizovao samo jedno. Do kraja utakmice ostalo je samo osam sekundi. Tajm-aut je zatražio Obradović.

39' - Borili su se za loptu Davidovac i Ledej, na kraju je faul napravio reprezentativac Srbije. Oba puta je krilni centar crno-belih bio precizan.

38' - Anđušić je imao četiri slobodna bacanja i pogodio je samo dva. Uhvatio je Partizan ofanzivan skok, ali je Ledej promašio vrlo važnu trojku.

FOTO: M. Vukadinović

37' - Sjajna kretnja Davidovca koji je ostao pod košem rivala i nije mu bilo teško da poentira za novo vođstvo crveno-belih. Davidovac je potom istrčao kontru i opet je poentirao na asistenciju Teodosića.

36' - Trojka Anđušić za seriju Partizana 6:0. Tajm-autom reaguje Janis Sferopulos. Ne predaju se gosti. Posle minuta odmora loš pas je dao Teodosić, potom je Davidovac faulirao Trifunović koji je sa linije penala bio polovičan.

35' - Sada se i Avramović izborio za penale. Plejmejker crno-belih je oba puta bio siguran.

34' - Neliko poseda nije bilo poena. Dobra stvar za crveno-bele je ta da se na teren vratio Nemanja Nedović. Za dva bacanja se izborio Ponitka i oba puta je bio precizan.

33' - Tek je sada ušao na teren Trej Tompkins i odmah je poentirao pod faulom Ponitke. Potom je promašio trojku, lopta je izašla iz koša.

32' - Nije bio dobar napad Zvezde, ali trojku sa 45 stepeni je pogodio Gedraitis. Neverovatno, sada se povredio i Jago. Još jedan veliki peh za Zvezdu. On je uz pomoć klupskih doktora napustio parket.

Screenshot / TV Arena sport

31' - Sjajno se Avramović promenom iza leđa oslobodio Lazarevića i pogodio je šut sa poludistance.

Treća četvrtina: Crvena zvezda - Partizan 77:73

30' - Vrlo bitnu trojku pogodio je Smit, na drugoj strani je Davidovac poentirao posle prodora. Davidovac je pogodio dva bacanja, a onda je treća četvrtina okončana trojkom Avramovića.

29' - Ledej je poentirao dva bacanja, a onda se u strelce upisao i Teodosić koji je pogodio šut sa poludistance. Sada je Ledej bio polovičan sa linije penala.

28' - Nastavio je Litvanac da pogađa. Sada je pogodio "flouter". Zvezda je uspela da se odlepi u ovim momentima, ali u prvom poluvremenu se pokazalo da osetnija prednost ništa ne mora da znači. Posle dužeg vremena gosti su poentirali preko Ledeja.

FOTO: M. Vukadinović

27' - Kakva serija Zvezde, 7:0 su napravili crveno-beli. Za nju je najzaslužniji Rokas Gedraitis koji je najpre pogodio trojku, a potom i dvojku u kontranapadu. Sada je tajm-aut zatražio Obradović.

26' - Promašaj Teodosića je pokupio Davidovac i pogodio je pod košem. Za crveno-bele su loše vesti te da se povredio Nemanja Nedović. Njega su igrači izneli sa terena. Proklizao je nakon finte Anđušića i tom prilikom se povredio.

25' - Uspeo je Davidovac da poentira, tako što je Ledej dirao loptu i sudije su svirale silaznu putanju.

24' - Dva defanzivna propusta na obe strane. Kaznili su to napadači. Anđušić je potom pogodio i šut za tri poena.

23' - Panter je pogodio daleku trojku i to preko ruke. Jago je promašio svoj prvi šut u drugom poluvremenu.

22' - Udvojili su igrači Partizana Mitrovića, Nedović je ostao sam u korneru, dobio je loptu i pogodio šut. Potom se bek crveno-belih revanširao centru za asistenciju.

FOTO: M. Vukadinović

21' - Drugo poluvreme počinje lakim poenima Trifunovića. Mitrović je igrao pored Avramovića i nije mu bilo teško da pogodi koš rivala.

Druga četvrtina: Crvena zvezda - Partizan 51:52

KAKVA PODRŠKA: Pogledajte ko je sve došao da isprati "večiti derbi"

20' - Davidovac je opet pogodio oba penala. Na drugoj strani Anđušić je poentirao pod faulom Lazarevića. On je pogodio dodatni penal. Prvo poluvreme je okončano poenima Nedovića.

19' - Partizan je snizio petorku i Zvezda se za sada ne snalazi sa tim. Gosti su vezali dve trojke preko Pantera i Anđušića. Tajm-aut je zatražio Sferopulos.

18' - Jago se zaleteo ne nepostavljeno odbranu Partizana i opet je bio precizan van linije 6,75. Sjajnu utakmicu igra Brazilac. Sada je minut odmora zatražio Željko Obradović. Ledej je napravio faul u napadu i to tako što je isturio nogu prilikom šuta za tri poena. Oba penela je pogodio Jago.

17' - Lazić je sada bio precizan sa linije penala. Avramović igra veoma dobro i on je sada pogodio i to pod faulom Jaga. Tajm-aut je zatražio Janis Sferopulos. Nije Čačanin pogodio bacanje. Sada je Avramović pogodio oba penala.

16' - Davidovac se izborio za dva bacanja. Reprezentativac Srbije realzivao je oba penala. Sa zvukom sirene je pogodio Anđušić šut van linije 6,75.

15' - Uspeo je Partizan da se vrati rezultatski. Nedović je bio polovičan sa linije penala. Neverovatan pogodak Smita. Uspeo je da provuče loptu ispod čuvara i pogodio je. Nedović je potom poentirao posle prodora pored Smailagića.

FOTO: M. Vukadinović

14' - Dve trojke je promašio Avramović, ali kupili su gosti ofnzivne skokove i na kraju je Avramović pogodio trojku. Potom se reprezentativac Srbije izborio i za tri bacanja nakon što ga je faulirao Lazarević.

13' - Dobro su kombinovali Teodosić i Mitrović, centra crveno-belih je faulirao Smit. Ipak, oba slobodna bacanja pogodio je Novosađanin.

12' - Zvezda koristi dobro mis meč situacije i poentira pod košem. Ponitka je na drugoj strani bio precizan sa linije penala.

Prva četvrtina: Crvena zvezda - Partizan 31:24

10' - Dosta trojki na obe strane. Ovoga puta je precizan bio Uroš Trifunović. Mitrović se dobro pozicionirao pod košem protiv Pantera i došao je do poena. Prva četvrtina je okončana poenima Smita.

9' - Već tri trojke je postigao Jago. Fantastično je Brazilac otvorio utakmicu. Igra se veoma brzo, sada je poentirao na obrulu Davidovac.

8' - Jago je probio prvu liniju rivala, uposlio Davidovca koji je pogodio trojku iz ugla. Dobra akcija Partizana i laki poeni na obruču Smita.

7' - Ledej je želeo da spase loptu da ne ode u aut, a predao ju je u ruke Davidovca koji je poenatirao. Panter je nastavio da pogađa. Posle njega je i Smit pogodio trojku.

6' - Upisao se i Lazarević. Igrao je leđima protiv Pantera i lako poentirao. Ekipe će na minut odmora zbog televizijskog tajm-auta.

FOTO: M. Vukadinović

5' - Ledej je promašio sa poludistance, a Jago je na drugoj strani drugi put bio precizan van linije 6,75. Dobar napad Zvezde, sa nižim igračem je ostao Ilić, to su domaći iskoristili da poentiraju preko njega.

4' - Panter je dobro otvorio utakmicu, trojku je pogodio i Ponitka, ali uzvratio je Jago dos Santos.

3' - Istom merom je uzvratio Avramović. Zvezdin Brazilac se u strelce upisao sa linije penala.

2' - Prve poene na utakmici postiže Kevin Panter. Nije bio lak šut, ali uspeo je da poentira kapiten crno-belih. Na drugoj strani se Nedović upisao u strelce, on je bio precizan van linije 6,75.

1' - Jago je promašio šut za tri poena, dok je Crvena zvezda u prvom napadu Partizana već napravila tri faul, dva Mitrović i jedan Nedović.

Crvena zvezda je meč počela u petroci: Jago dos Santos, Nemanja Nedović, Branko Lazić, Dejan Davidovac i Luka Mitrović. Partizan je krenuo u sastavu Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Kevin Panter, Mateuš Ponitka, Zek Ledej.

Uoči meča:

Večiti su već dva puta odlučivali o peharu. Najpre je to bilo u finalu Kupa Radivoja Koraća kada je tim Janisa Sferopulosa trijumfovao sa 85:79. Potom je Zvezda sa maksimalnih 3:0 slavila u finalu ABA lige.

Crveno-beli žele ovu sezonu da krunišu sa tri trofeja, dok će crno-beli pokušati da prekinu dominaciju protivnika u domaćem prvenstvu koje traje osam godina.

Oba trenera imaju problema oko tima za ovaj meč. Do samog početka neće biti poznato da li će grčki stručnjak moći da računa na Džoela Bolomboja, od ranije su zbog povreda van stroja Nikola Topić i Adam Hanga. Željko Obradović je neposredno pred finale ostao bez Bruna Kabokla koji je napustio klub, a na probleme sa kolenom posle susreta sa Megom žalili su se Kevin Panter i Alen Smailagić.

Podsetimo, utakmica Crvena zvezda - Partizan igra se ovog ponedeljka od 20 časova.

Drugi meč večitih rivala na programu je u sredu od 20 sati, ali u "Beogradskoj areni" pred navijačima crno-belih. Eventualna majstorica igrala bi se 8. juna u "Pioniru".

BONUS VIDEO: NOVI LjUBIMAC "DELIJA": Ovom igraču Zvezde su navijači skandirali pred drugi meč finala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)