MAJSTORICA ILI TRIPLETA? Partizan dočekuje Zvezdu u nadi da će produžiti finalnu seriju KLS

Novosti online

05. 06. 2024. u 15:44

MAJSTORICA ili treća kruna. Šta će od ta dva ishoda biti tema večeri, odlučiće rezultat drugog okršaja Partizana i Crvene zvezde u finalnoj seriji KLS. Crno-beli kao domaćini večeras (20.00) dočekuju najvećeg rivala na parketu "Beogradske arene" u nadi da će produžiti seriju, dok crveno-beli priželjkuju reprizu finala ABA lige u kojem su titulu proslavili pred protivničkim navijačima.

МАЈСТОРИЦА ИЛИ ТРИПЛЕТА? Партизан дочекује Звезду у нади да ће продужити финалну серију КЛС

FOTO: M. Vukadinović

Zvezda je sedmom uzastopnom pobedom nad večitim rivalom u prvom susretu napravila prvi korak ka tituli, ali je ceh trijumfa skupo platila i ostala bez pola bekovske linije. Jago dos Santos je završio sezonu zbog istegnuća mišića lista, a blažu ozledu je doživeo i Nemanja Nedović i najverovatnije neće igrati večeras, pa će trener Janis Sferopulos morati da koncipira igru na Milošu Teodosiću, čiji je učinak tokom prvih 40 minuta bitke za domaću krunu crveno-belima doneo više štete nego koristi.

I stanje u Partizanu je daleko od idealnog, unutrašnja linija crno-belih je gotovo nepostojeća nakon rastanka sa Kaminskim, bega Bruna Kabokla i povrede Alena Smailagića. To izvesno znači da će najveći teret i kod jednih i kod drugih poneti igrači koju su držali konce i u uvodnom okršaju za titulu. U Partizanu, to je pre svih bio Aleksa Avramović.

- Odlučila je jedna lopta i opet otišla na njihovu stranu. Oni su mentalno ispred nas što se tiče tih pobeda. Nećemo pasti, nećemo se predati, mislim da možemo da napravimo preokret. Odlazimo sa uzdignutom glavom, pred našim navijačima imaćemo drugu priču - kaže Avramović.

Ilić: Da popravimo odbranu

U ODSUSTVU Džoela Bolomboja koji je neizvestan i za večerašnji meč, solidna minutaža je pripala mladom centru Daliboru Iliću.

- Želimo da ponovimo dobru partiju, opet budemo borbeni i da popravimo odbranu. U poslednjem delu sezone smo pokazali da to možemo da uradimo. Pokazali smo sedam puta da možemo da igramo sa njima i da ih pobeđujemo. Pobedili smo Partizan na njihovom terenu već u ABA ligi, to je dodatni motiv - rekao je Ilić.

Optimizam i dalje stanuje u mislima Danila Anđušića, uprkos seriji poraza od Zvezde.

- Teško je to podneti, moramo da prekinemo taj niz. Ostali smo u borbi za jedan trofej. Nadam se da ćemo pobediti naredne dve utakmice - dodaje Anđušić.

Iskovan u vatrama brojnih derbi drama, Dejan Davidovac je još jednom bio faktor stabilnosti za uzdrmane crveno-bele, u jeku Partizanovog povratka u meč. Poenterski rekord sezone (23) uz ključnu odbranu nad Ledejom u poslednjem napadu, još jednom su potvrdili da je Deda stvoren za utakmice velikog napona.

- Možda nismo bili u najjačim sastavima, ali smo odigrali dobru utakmicu i mi i oni. Svakako jako bitna pobeda za nas, idemo dalje... Volim da igram ovakve utakmice bez obzira da li je Partizan rival ili neko drugi. U drugom poluvremenu smo imali dobru odbranu i to je generalno presudilo prvi meč. Teško je igrati protiv Partizana, derbi ne zavisi samo od nas. Detalji odlučuju, tako je bilo više puta, bez obzira u kojim sastavima su ekipe - podvukao je Davidovac.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd