PRIVILEGIJA JE IGRATI SA NIKOLOM: Vasilije Micić o igranju na OI, utakmici sa SAD, nastupu Jokića...

Novosti online

06. 06. 2024. u 07:35

DEBITANTSKA sezona Vasilija Micića u NBA ligi nije imala blistav početak, ali od februara pa sve do aprila, srpski plejmejker je pokazivao da i te kako pripada elitnom društvu. Sve se za Vasu promenilo odlaskom iz Oklahome u Šarlot, dobio je više prostora za igru i pokazao šta zna. Dobro se Micić upoznao i sa igračima koji će predstavljati SAD na Olimpijskim igrama i smatra da prvi meč protiv "drim tima" u grupnoj fazi neće poremetiti tim Srbije, bez obzira na rezultat.

ПРИВИЛЕГИЈА ЈЕ ИГРАТИ СА НИКОЛОМ: Василије Мицић о игрању на ОИ, утакмици са САД, наступу Јокића...

FOTO: Tanjug/AP

- Posle godine u Americi ja se i radujem što igramo sa njima prvi meč. Kao ekipa smo, ako budemo kompletni, talentom na najvišem nivou. To je samo jedna utakmica. Mi moramo da imamo mir, ne dobija se finale u prvom meču i šta god da se desi, neće uticati na naš moral - rekao je Micić nakon događaja u organizaciji OKS tokom kojeg su se dodeljivali defibrilatori sportskim savezima.

Osvrnuo se i na potencijalni nastup Nikole Jokića sa kojim je delio svlačionicu od mlađih kategorija.

- Nemam tu informaciju, super smo drugari. Nikada nismo pričali o tome. To je njegova odluka. Ekipa koja je otišla na Svetsko prvenstvo prošle godine bez pritiska, sa nedostatkom nekih igrača, ostvarila je istorijski rezultat. U reprezentaciju treba da dođe ko može, jer tamo mora da bude maksimalna požrtvovanost i koncentracija. Lično bih voleo, Nikola je naš najbolji igrač ikada, igrati sa njim je privilegija i prelep osećaj, ali ja sam mu podrška šta god da odluči - podvukao je Vasa.

Nije krio Micić da će se javiti na dužnost selektoru Pešiću nakon godine pauze ni kada je završio sezonu sa Šarlotom, a isto je potvrdio i juče na Crvenom krstu.

- Ja se ne odmaram. Od kada sam se vratio u treningu sam. Trudim se da održim formu posebno jer prvi put imam toliko prostora da se posvetim sebi. Verujem da smo svi u glavama, kako se bliži kraj sezone, orijentisani ka nacionalnom timu. Uz zdravlje, svi smo nestrpljivi - istakao je srpski plejmejker

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)