BESKUĆNIK I ZAVISNIK OD DROGE! Uhapšena bivša NBA zvezda koja je dotakla dno

Novosti online

07. 06. 2024. u 14:02

Nekadašnji NBA košarkaš Delonte Vest uhapšen je i pritvoren u četvrtak u Virdžiniji jer je prekršio uslovnu kaznu i opirao se hapšenju, prenose američki mediji.

БЕСКУЋНИК И ЗАВИСНИК ОД ДРОГЕ! Ухапшена бивша НБА звезда која је дотакла дно

Foto: EPA

Ovaj 40-godišnjak se trenutno nalazi u zatvoru okruga Ferfaks, a kaucija za njegovo puštanje na slobodu iznosi 2.000 dolara. U petak ujutru po lokalnom vremenu biće saslušan pred sudom.

Uhapšen je posle potrage policije, kojoj je bežao, ali su ga organi reda na kraju pronašli bez svesti i pod uticajem narkotika. Vest je imao solidnu NBA karijeru, a široku pažnju medija privukao je kada su se pojavili snimci kako prosi na ulici.

Potom se u čitavu priču uključio i milijarder Mark Kjuban, vlasnik Dalas maveriksa, Vestovog nekadašnjeg kluba. Bogati biznismen mu je obezbedio uslove za odvikavanje od narkotika, ali, po svemu sudeći, lečenje nije bilo uspešno.

Vest je 2004. bio 24. pik na NBA draftu, a izabrao ga je Boston. Posle tri sezone provedene u dresu Seltiksa u najjačoj ligi sveta, igrao je u Klivlendu sa Lebronom Džejmsom i Dalasu (2011/12). Tokom NBA karijere u proseku je beležio 9,7 poena i 3,6 asistencija tokom osam sezona. Kasnije je bio član kineskih klubova Fudžijana i Šangaj Šarksa, a karijeru je završio 2015. kao igrač Teksas ledžendsa u razvojnoj Dži ligi.

Delonte je u NBA ligi inkasirao nešto više od 16 miliona dolara, a tokom igračke karijere vodio je buran život i uspeo je da potroši i prokocka sve što je zaradio. Javno je govorio i o dijagnozi koju ima – bipolarnom poremećaju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)