DONČIĆ NE MOŽE SAM PROTIV SVIH: Dalasu nije pomogao ni tripl-dabl magičnog Luke, Boston sačuvao domaći teren (VIDEO)

Novosti online

10. 06. 2024. u 07:43

U noći između nedelje i ponedeljka u „Ti-Di gardenu“ je odigrana druga utakmica velikog NBA finala, a Boston seltiksi su pobedili Dalas maverikse rezultatom 105:98 i poveli sa 2-0 u pobedama. Ekipa Džoa Mazule sada se nalazi na dve pobede od rekordne 18. NBA titule u istoriji franšize.

ДОНЧИЋ НЕ МОЖЕ САМ ПРОТИВ СВИХ: Даласу није помогао ни трипл-дабл магичног Луке, Бостон сачувао домаћи терен (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Pružili su Mavsi jači otpor nego u prvom meču, ali ni to nije bilo dovoljno za brejk. Luka Dončić ponovo nije imao adekvatnu podršku saigrača, posebno Kajrija Irvinga koji gotovo ništa nije doneo ekipi u prve dve utakmice.

Timu iz Teksasa nije pomogao ni tripl-dabl Slovenca Luke Dončića, koji je, uprkos odličnoj statistici, posle meča bio izuzetno kritičan na račun svoje igre.

Ljubljančanin je završio duel sa 32 poena, 11 skokova i 11 asistencija. Uz Lebrona Džejmsa, Čarlsa Barklija i Džerija Vesta, Dončić je jedini igrač koji je u NBA finalu imao tripl-dabl uz 30 poena, a da je njegov tim poražen.

Boston je ponovo imao daleko više raspoloženih igrača i zasluženo je došao do novog trijumfa i prednosti od 2:0.

Dončić je iz igre šutirao 12/21, a sa linije penala 4/8. Na parketu je proveo više od 42 minuta i za to vreme je izgubio čak osam lopti.

Tim iz Masačusetsa je, kao i mnogo puta tokom ove veoma uspešne sezone za njih, mogao da se osloni na dobar doprinos velikog broja igrača.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džru Holidej sa 26 postignutih poena, sjajnih 11/14 iz igre. Braun je ubacio 21 poen, a Džejson Tejtum, koga nije služio šut za tri 1/7, meč je završio sa 18 poena.

BONUS VIDEO SAT I PO PRED DERBI: Ogroman broj zvezdaša u hali - "pre roka"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRBI - NAJZGODNIJA REPREZENTACIJA EURO 2024! Evo ko je najseksi fudbaler, ali i kako izgleda Top 10 te liste! (FOTO)