SRBIJA JE TO ČEKALA! Nikola Jokić igra na Olimpijskim igrama

Novosti online

10. 06. 2024. u 16:00

Najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić igraće za Srbiju na Olimpijskim igrama. O tome je obavestio selektora "orlova" Svetislava Pešića, objavio je "Informer"

СРБИЈА ЈЕ ТО ЧЕКАЛА! Никола Јокић игра на Олимпијским играма

FOTO: FIBA.Basketball

Kako se ističe, on je svoju odluku već predočio selektoru, koji će tako imati moćnu opciju na poziciji centra.

Ukoliko se ova informacija ispostavi kao tačna, nema dileme da su "orlovi" dobili jednu snažnu uzdanicu za nastup na najvećoj sportskoj planetarnoj smotri.

Olimpijske igra održaće se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta, a Srbija je smeštena u grupu C i rivali su joj SAD, Južni Sudan i reprezentacija koja dođe iz kvalifikacija.

Nikola Jokić - statistika

Ove sezone, do plej-ofa, Jokić je prosečno postizao 26,4 poena, a imao i 12,4 skoka i devet asistencija po NBA utakmici. To mu je i donelo treću uzastopnu MVP titulu.

Na žalost po njega i navijače Denvera, aktuelni šampioni su ispali u drugoj rundi plej-ofa od Minesote, iako su u majstorici imali i dvadeset poena prednosti.

Minesota je potom u finalu Zapadne konferencije "počišćena" od strane Dalasa, pa se upravo Maveriksi, predvođeni tandemom Luka Dončić - Kajri Irving, s Bostonom bore za NBA tron.

Jokić - nastupi za reprezentaciju Srbije

Nikola Jokić je već igrao na jednim Olimpijskim igrama za Srbiju - nakon što je bio najbolji košarkaš naše selekcije, kao 19-godišnjak, na olimpijskim kvalifikacijama 2016 (17,8 poena, 7,5 skokova i 2,8 asistencija po meču), na Igrama u Rio de Žaneiru, u kome je Srbija dogurala do finala i izgubila od Amerikanaca, zvezda Denvera i sada već trostruki MVP prosečno je ostvarivao 9,1 poen, šest skokova i 2,4 asistencije.

Poslednji put je Jokić za Srbiju igrao na Evrobasketu 2022, kada je bio najbolji član ekipe sa 21,7 poena, 10 skokova i 4,3 asistencije po utakmici, a imao je najveći indeks korisnosti od svih učesnika Evrobasketa, 31,7.

BONUS VIDEO: "KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (3)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)