SENZACIJA U LITVANIJI: Ritas pobedio Žalgiris i osvojio titulu

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

12. 06. 2024. u 21:54

KOŠARKAŠI Ritasa osvojili su šampionsku titulu u Litvaniji, pošto su ove srede na svom terenu savladali ekipu Žalgirisa rezultatom 88:87 (23:24, 28:24, 19:17, 18:22) u četvrtom meču finala plej-ofa nacionalnog prvenstva.

СЕНЗАЦИЈА У ЛИТВАНИЈИ: Ритас победио Жалгирис и освојио титулу

FOTO: Profimedia

Ekipa iz Viljnusa je do šampionske titule stigla s 3:1 u pobedama. Ekipa Gidriasa Žibenasa je osvojila sedmu titulu šampiona Litvanije u istoriji kluba, a prvu posle 2022. godine.

Sa druge strane Andrea Trinkijeri je nastavio prokletsvo koje se tiče domaćih prvenstvava. On je u finalima gubio sa Bambergom (2018), Partizanom (2019), Bajernom (2021, 2022 i 2023) i sada Žalgirisom.

Italijan je na klupu velikana iz Kaunasa stigao u toku sezone kao zamena za Kazisa Maksvitisa, ali nakon što nije ekipu odveo dalje u Evroligi, podbacio je i u šampionatu Litvanije. Jedino je uspeo da osvoji tamošnji Kup.

Najefikasniji u ekipi Ritasa bio je Markus Foster sa 33 poena. U timu Žalgirisa najbolji je bio Edmond Samner sa 21 poenom.

BONUS VIDEO: "KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAVIJAJ ZA OLIMPIJSKI TIM SRBIJE: BIG Šoping centri i Olimpijski komitet Srbije – podrška zlata vredna!