NOVA ERA IGRE POD OBRUČIMA: Mališani izrastaju u šampione i to po FIBA standardima

Novosti online

13. 06. 2024. u 16:49

U OSNOVNOJ školi „Kralj Petar Prvi“ je danas postavljena prva inovativna košarkaška konstrukcija u okviru projekta „VODAVODA deci Srbije“ uz obeležavanje terena za basket 3x3 i jedne polovine za košarku 5:5 po FIBA standardu. Projekat je podržao Košarkaški savez Srbije.

НОВА ЕРА ИГРЕ ПОД ОБРУЧИМА: Малишани израстају у шампионе и то по ФИБА стандардима

Košarkaškki savez Srbije

Širom Srbije, u naredne tri godine, projekat će biti realizovan donacijom brenda VODAVODA koji decenijama pruža snažnu podršku sportskoj sceni Srbije, čime se otvaraju vrata novih mogućnosti za razvoj mladih talenata.

- Radujem se što posle 20 godina opet imamo priliku da radimo projekat „VODAVODA deci Srbije“ jer smo i tada sa radošću postavili mnogo tabli i košarkaških terena u Srbiji i verujemo da će ovaj projekat doneti mnogo radosti deci i mnogima omogućiti da pokažu svoj talenat i ostvare svoje sportske snove i u budućnosti, na radost cele nacije. Znam da jedna lopta može promeniti i ulepšati dečiji život i siguran sam da će 100 inovativnih košarkaških konstrukcija koje ćemo postaviti tome doprineti. Nastavićemo da pružamo podršku sportu i deci, verujući u njihovu snagu, talenat i sposobnost da ostvare velike sportske uspehe  istakao je Vojin Đorđević, kreator i osnivač brenda VODAVODA.

Na mestu gde je sve počelo, onda kada je izaslanik Crvenog krsta Vilijem Vajlend pre tačno jednog veka iz Amerike doneo prvu košarkašku loptu i održao kurs igre pod obručima, nastavlja se još jedna lepa košarkaška priča.

- Izuzetno smo zahvalni kompaniji VODAVODA na donaciji koja će, ne samo unaprediti naše školske sportske aktivnosti, već i omogućiti našim učenicima da razvijaju svoje sportske veštine i talente na najbolji mogući način. Ovde je započela naša slavna košarkaška istorija, a verujemo da ćemo i u budućnosti moći da se ponosimo šampionima -  istakao je direktor škole Nenad Matić.

Svaki teren na kojem će biti postavljena inovativna košarkaška konstrukcija nosiće ime jednog od velikana srpske košarke. Tako će teren u Osnovnoj školi „Kralj Petar Prvi” nositi ime „Kaponja i Moka”, po nadimcima nekadašnjih reprezentativaca Dragana Kapičića i Zorana Slavnića.

- Radujem se što smo u istoriji ovog sporta poznati po našim dostignućima i verujem da Srbija ima brojne talente kojima će put ka uspehu biti lakši zahvaljujući ovoj donaciji”, istakao je Kapičić.

- Nadam se da će ovaj teren biti mesto gde će se ljubav prema košarci negovati i gde će se rađati novi talenti koji će nas sve inspirirati svojom strašću i predanošću jer su danas uslovi mnogo bolji  rekao je Zoran Slavnić.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRUDNOĆA I PROŠIRENE VENE: Uzroci, posledice i saveti stručnjaka