TO JE SRBIN LUKA DONČIĆ! Ameri ostali u šoku posle izjave zvezde Dalasa

Novosti online

18. 06. 2024. u 08:20

Košarkaši Boston seltiksa postali su šampioni NBA lige pobedom nad Dalas maveriksima sa rezultatom 106:88 u petoj utakmici finalne serije.

ТО ЈЕ СРБИН ЛУКА ДОНЧИЋ! Амери остали у шоку после изјаве звезде Даласа

Printskrin/Iks/@barstoolsports

Boston je ovim trijumfom postao apsolutni lider po broju osvojenih titula sa 18 trofeja, dok su Los Anđeles lejkersi drugi sa 17 šampionskih naslova.

Oslonac i najefikasniji košarkaš Maveriksa tokom cele sezone je bio reprezentativac Slovenije Luka Dončić, koji svojim partijama ispisuje stranice istorije ne samo franšize, nego i NBA lige.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

I tokom finalne serije, Dončić je odlično igrao i predvodio svoj tim, ali bilo je jasno da igra pod povredama i da trpi bolove. Ipak, nije posustao do poslednjeg sudijskog zvižduka u sezoni.

Na konferenciji za novinare upitan o bolovima koje je trpeo, rekao je da to nije važno i pokazao kakvi smo ljudi mi sa Balkana.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Nije važno u kolikim sam bolovima bio. Bio sam na terenu, pokušao da igram, ali nisam uradio dovoljno - rekao je Srbin Luka Dončić sa suzama u očima.

Tokom same sezone Dalas je napravio velike promene, stigli su Danijel Gaford i Pi Džej Vošington i odmah se video boljitak u igri. Zato Luka oseća da ima čemu da se nada naredne sezone. 

- Osećam se sjajno, bili smo zajedno pet meseci i ponosan sam na svakog igrača koji je na terenu. Nismo pobedili u finalu ali smo imali strašnu sezonu - istakao je Dončić.

Na kraju se Dončić zagrlio sa Kajrijem Irvingom, i dok iskusnog pleja svi kritikuju zbog slabih igara u finalu, lider Dalasa veruje u njega, što je Amerikance željne rata i sukoba šokiralo. 

- Samo da ostanemo zajedno. Sjajno je imati Kajrija u timu i moramo da se borimo zajedno naredne sezone i da verujemo - završio je veliki navijač Crvene zvezde i tako Amerima dao doznanje da ne mogu napraviti nikakvu aferu između njega i Irvinga.

Otac Srbin, majka Slovenka, deda Srbobran...

Luka Dončić rođen je u Ljubljani 1999. godine u braku Srbina Saše Dončića i Slovenke Mirjam Poterbin. Dom je napustio jako rano i već sa 13 godina je iz Olimpije prešao u Real Madrid, u kojem je završio košarkaško školovanje i postao član prvog tima.

Seniore "kraljevskog kluba" vodio je do titule prvaka Evrope, osvojene u Beogradu, i to kada je imao samo 19 godina. Amerikanci su sumnjali u kvalitet Evrolige kada su čuli da "ima jedan klinac" koji razbija mnogo starije, ali su se ubrzo uverili da je Luka zaista talenat kakav se rađa jednom ili nijednom u generaciji i te 2018. odabran je kao treći "pik" Dalasa i iste godine je i počeo NBA karijeru.

Foto: Profimedia

 

Za reprezentaciju Slovenije igra od mladih kategorija, za "A" nacionalni tim debitovao je kao tinejdžer 2017. i zajedno sa još jednim Srbinom Goranom Dragićem senzacionalno predvodio ekipu do istorijskog uspeha - osvajanja titule prvaka Evrope pobedom protiv Srbije u finalu. "Interesantne" su provokacije Albanaca koji pitaju Dončićeve rođake da li bi Luka zaigrao za reprezentaciju samoproglašenog "Kosova".

"Dosta Albanaca pita da li sam Lukin rođak. Mada, ponekad izbegavam da kažem da sam mu deda-stric, nije sigurno. Najčešće me pitaju da li bi nekad igrao za Kosovo. Možda nekad, kada bi Kosovo postalo Srbija. Nije igrao za Srbiju, što bi igrao za Kosovo. Neće da igra nikad", rekao je Stojan, Lukin deda-stric.

Lukin deda Srbobran odselio se iz Metohije, ali njegova porodica i dalje živi u tom selu na Kosovu i Metohiji, gde na imanju Lukinog deda-strica Stojana i njegove supruge Draginje žude da vide slavnog košarkaša sa familijom.

BONUS VIDEO: ORI SE FANZONA: Veseli se srpski rode odzvanja Nemačkom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (6)

USKORO POČINJE STROGI POST: Posvećen je Svetim apostolima Petru i Pavlu, evo šta ne bi trebalo da jedemo