HITNO SAOPŠTENJE "DELIJA: Zvezdini navijači se zbog Kosova oglasili o povratku Nikole Kalinića u Zvezdu!

Novosti online

21. 06. 2024. u 14:43

Crvena zvezda je nastavila da na "letnjoj košarkaškoj pijaci" pravi važne poteze, a poslednji je izazvao i reakciju "delija".

ХИТНО САОПШТЕЊЕ ДЕЛИЈА: Звездини навијачи се због Косова огласили о повратку Николе Калинића у Звезду!

FOTO: N. Paraušić

Podsetimo, nakon što je litvanski košarkaški reprezentativac Rokas Giedraitis produžio saradnju sa crveno-belima, pa u klub koji je osvojio i ABA ligu i srpsko prvenstvo stigao novi centar Uroš Plavšić, nastavilo se sa osnaživanjem tima.

Produžen je potom ugovor sa kapitenom Brankom Lazićem i sa Milošem Teodosićem, u sredu je "palo" i prvo inostrano pojačanje u letnjem prelaznom roku, i to impresivno, američki bek Ajzea Kenan novi je košarkaš Crvene zvezde (posle iskustva u Olimpijakosu, ali i NBA timovima Hjustona, Filadelfije, Čikaga, Finiksa, Minesote i Milvokija).

Ali tu nije bio kraj.

U petak su crveno-beli objavili vest: dugogodišnji reprezentativac Srbije Nikola Kalinić vratio se u Zvezdu. I to je dovelo do reakcije "delija", koje su mu svojevremeno zamerale na jednoj izjavi o Kosovu i Metohiji u opširnom intervjuu.

Saopštenje najvatrenijih navijača Zvezde "Novosti" vam prenose u celosti:

"Delije žele Nikoli Kaliniću novom-starom pojačanju da požele dobrodošlicu u klub i da se još jednom prisetimo koliko naš igrač ima veliko srce!

Nakon nesporazuma koji se desio tokom jednog intervjua nikome nije svejedno. Ali pošto je Nikola veliki čovek i Srbin, uvideo je da to može uneti nemir među ljude i dao saopštenje u kome je sve to demantovao.

To nije bilo sve. Kako bi dokazao na delu koliko mu je stalo do Kosmeta i Srbije, on je svoju jednu platu u iznosu od 100.000 evra donirao narodu na Kosmetu! Delije ovaj gest znaju da cene i nikada neće zaboraviti kakvo je njegovo pravo mišljenje o ovoj temi. Zato želimo Nikoli dobrodošlicu i da nastavi da se bori za crveno bele boje, Srbiju i Kosmet. Nikola, Srbine, dobro došao", objavili su najvatreniji zvezdaši.

Nikola Kalinić - ugovor, biografija

Kalinić je potpisao čak trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i predstavljaće ogromno pojačanje kluba u čiju istoriju je već ugradio šest trofeja u dve sezone.

"Zvezdaši znaju ko se vratio: čovek koji daje sve na terenu, i donosi sve: koševe, skokove, asistencije, požrtvovanje, borbenost, čvrstu igru u odbrani, i znanje koliko je teško, ali i lepo nositi dres Crvene zvezde. Kalina, dobro došao kući – u svoju crveno-belu familiju i našu Crvenu zvezdu!", naveli su crveno-beli u klupskom saopštenju.

Kalinić, 32-godišnje krilo, ima olimpijsko i Mundobasket srebro sa Srbijom, osvojio je Evroligu sa Fenerbahčeom 2017, bio je 2022. MVP ABA lige, tokom svog drugog mandata u Zvezdi, posle kog se otisnuo u Barselonu. Iz nje se i vratio među crveno-bele za koje je igrao u sezoni 2014/2015. i u pomenutoj 2021/2022. Nosio je još i dresove Vojvodine, Radničkog iz Kragujevca, Fenera i Valensije.

BONUS VIDEO: SVI KAO JEDAN: Igrači i navijači Zvezde zajedno proslavili Kup Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO