VELEOBRAT! Oglasili se iz Partizana o slučaju Bruno Kaboklo, Brazilcu se ne piše dobro

Novosti online

26. 06. 2024. u 11:50

Prethodnih dana se dosta govorilo o sudbini Bruna Kabokla u Partizanu, a klub se ovog prepodneva oglasio i izneo svoju stranu priče.

ВЕЛЕОБРАТ! Огласили се из Партизана о случају Бруно Кабокло, Бразилцу се не пише добро

FOTO: M. Vukadinović

Saopštenje crno-belih, prenosimo u celosti:

- Zbog počinjenih prekršaja, KK Partizan potražuje od Bruna Kabokla iznos ekvivalentan pet mesečnih plata. Ovim putem, KK Partizan ističe da u trenutku činjenja disciplinskih prekršaja nije imao dospela dugovanja prema Brunu Kaboklu, te da Klub ima pravo da igrača zadrži i naredne sezone, i to će pravo iskoristiti.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Informacije koje su plasirane u javnost o obavezama igrača prema nacionalnom timu Brazila nisu tačne, niti u skladu sa pravilima FIBA. Prema internim pravilima FIBA, Book 3, član 38a kaže da je vreme priprema za Olimpijski kvalifikacioni turnir i druge zvanične seniorske kvalifikacione utakmice, 14 dana pre prvog meča. Prema tome, Klub nema nikakvu obavezu da igrača pusti ranije. U prilog ovome, govori i izjava selektora Brazila Aleksandra Petrovića, koji je naveo da Bruno Kaboklo i Jago dos Santos imaju obavezu da se pojave u trening kampu Brazila tek nakon završetka obaveza u nacionalnom prvenstvu Srbije.

- Agent Bruna Kabokla je 29. maja putem Whats App poruke poslao poziv koji je potpisan od strane Karlosa Fontanele za navodni lekarski pregled 31. maja. Klub prema FIBA pravilima nije obavezan da pusti igrača pre završetka klupskih obaveza u KLS. Podsećamo, potencijalna treća utakmica finalne serije je bila na rasporedu 8. juna. Prema internim pravilima FIBA, Book 3, član 37, poziv može da bude upućen samo sa zvanične registrovane imejl-adrese nacionalnih federacija, što se nikada nije dogodilo.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Klub se zvanično obratio Košarkaškom savezu Brazila 5. juna i tražio rezultate navodnih lekarskih pregleda, kao i pojašnjenje, da li je poziv koji je stigao od agenta ikada zvanično upućen od strane federacije i da li je uopšte zvaničan. Odgovor nikada nije stigao.

- Prema saznanjima Kluba, Bruno Kaboklo je u Brazil sleteo iz Amerike tek 16. juna, što samo potvrđuje da je u pitanju samovoljna odluka igrača da iz nekih drugih razloga napusti svoje radno mesto i uputi se na drugi kontinent.

- O svemu ovome, KK Partizan je obavestio nadležna tela u FIBA i potražio zaštitu svojih prava - navodi se u saopštenju Partizana.

BONUS VIDEO "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru