EVROLIGA VIŠE NEĆE BITI ISTA! Uvode se nova, "NBA pravila", širi se liga - šok za šokom u košarci!

Tanjug

26. 06. 2024. u 17:45

KOŠARKAŠKA Evroliga će od sezone 2025/26 imati 20 umesto 18 klubova, još dva ili tri kluba će dobiti A licencu, a biće uveden i "seleri kap" odnosno maksimalna suma novca koje klub može da potroši na plate igrača i trenera u jednoj sezoni, objavio je ove srede grčki dnevnik "Gazeta".

ЕВРОЛИГА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТА! Уводе се нова, НБА правила, шири се лига - шок за шоком у кошарци!

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Ističe se i to da je ovo poslednja sezona sa 18 klubova od kojih su 13 vlasnici licenci. Od sledeće učesvovaće 20 klubova, a dodaje se da će licencu imati 15 ili 16 timova.

Trenutno licence imaju Real, Barselona, Baskonija, Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Žalgiris, Makabi, Milano, Bajern i Asvel, kao i moskovski CSKA, koji je do daljnjeg suspendovan zbog vojnog sukoba Rusije i Ukrajine.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ne pominje se koja bi dva ili tri kluba još mogla da dobiju dugoročne licence za učešće u elitnom takmičenju.

"Gazeta" ističe da se razmatra i promena sistema takmičenja, mada ostaje otvorena mogućnost da se i dalje igra ligaški deo kao do sad, samo što bi umesto dosadašnja 34 kola bilo igrano 38 rundi.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Druga opcija je da se klubovi po ugledu na NBA ligu podele u dve divizije sa po 10 ekipa, pa da se broj utakmica u ligaškom toku ne povećava.

Takođe, planira se da se "seleri kap" postavi na 12 miliona evra po sezoni, koliko smeju ukupno da budu plate igrača i trenera. Biće postavljen i uslov za minimalan budžet, koji neće smeti da bude manji od sedam miliona evra.

Navodi se da su ovo za sad samo ideje čelnika Evrolige, a da će u narednom periodu biti razgovora sa klubovima o implementaciji promena u takmičenju od sledeće sezone.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!