ZVEZDA BEZ OSMORKE: Rekonstrukcija tima posle "istorijske" sezone

V. Preradović

03. 07. 2024. u 08:01

POSLE "istorijske" sezone, kako glasi zaključak Skupštine KK Crvena zvezda, osvajač triple krune u regionalnim i domaćim okvirima objavio je razlaz sa trojicom prvotimaca.

ЗВЕЗДА БЕЗ ОСМОРКЕ: Реконструкција тима после историјске сезоне

Foto Evroliga

Nikog nisu iznenadili odlasci Treja Tompkinsa i Džavontea Smarta, pa ni Adama Hange koji je propustio završnicu zbog preloma šake.

- Hvala jednom od najboljih stranih igrača koji su bili deo crveno-bele porodice. Adam je u jednoj od najuspešnijih sezona u istoriji kluba dao veliki doprinos igrama, ponašanjem na terenu i kao jedan od lidera u svlačionici. Uz tim je ostao i nakon teške povrede ruke - saopštila je Zvezda, koja je sporazumno raskinula ugovor sa mađarskim reprezentativcem.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Kurtoazna zahvalnica upućena je i krupnom promašaju iz "Dži" lige Smartu i veteranu Tompkinsu, koji se duže oporavljao nego što je igrao. Crveno-beli su se ranije razišli sa Fredijem Gilespijem, Majkom Tobijem i Markom Simonovićem, koji je kao pozajmljen igrač prešao iz Bešiktaša u Bahčešehir.

Predsednik kluba Nebojša Čović rekao je da će klub verovatno poslati na pozajmicu Dalibora Ilića i Stefana Lazarevića, što znači da su osmorica iz istorijske sezone višak. Devetorica, ako im dodamo i Šabaza Nejpira. Ostanak i nove ugovore zaslužili su Džoel Bolomboj, Rokas Gedraitis, Branko Lazić i Miloš Teodosić. Novajlije su centar Mege Uroš Plavšić, bek Olimpijakosa Ajzea Kenan i krilni centar Efesa Majk Daum, dok se ta kvalifikacija ne može primeniti na Nikolu Kalinića, koji se drugi put vratio među crveno-bele.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

TEŠKO DO ĐURIŠIĆA

CRVENO-BELI gaje nadu da će sastavu za narednu sezonu pridodati talentovanog beka/krilo Mege Nikolu Đurišića, koji je na NBA draftu kao 43. pik završio u rukama Atlante.

Međutim, dosadašnji potezi Hoksa ukazuju na to da će ponuditi ugovor potencijalnom srpskom reprezentativcu, što bi izglede za dolazak u Zvezdu svelo na minimum.

Navijači se nadaju se da će klub uskoro objaviti dolazak plejmejkera Baskonije Kodija Milera-Mekintajera, kome bi trebalo da bude dodeljena uloga startnog organizatora igre. Rekorder Evrolige u broju asistencija u jednom meču iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri sa prosekom od 9,6 poena, 7,3 asistencije i 4,4 skoka.

Trenutno je najkritičnija pozicija krilnog centra, imajući u vidu da je Daum materijal za rezervnu "četvorku" i da Luki Mitroviću više leži rola niske "petice". Kalinić se solidno snalazi u toj koži, ali je po vokaciji krilni igrač i najupotrebljiviji je na spoljnim pozicijama.

Opreznije nego pred početak prethodne sezone, predstavljene su evroligaške ambicije. Cilj je plasman u plej-of, što sa trenutnim timom deluje kao prilično teška misija. Formiranje sastava nije završeno, možda će buduća pojačanja učvrstiti veru navijačke populacije da je moguć značajan iskorak u elitnom takmičenju.

Došli

Uroš Plavšić (Mega)

Ajzea Kenan (Olimpijakos)

Nikola Kalinić (Barselona)

Majk Daum (Efes)

Otišli

Fredi Gilespi

Majk Tobi (Tenerife)

Marko Simonović (Bahčešehir)

Adam Hanga

Trej Tompkins

Džavonte Smart

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

Novak Đoković je prošao u treće kolo Vimbldona, a način na koji je to uradio možda ga nije baš oduševio, no svakako da je i te kako zadovoljan zbog nove pobede tako brzo posle operacije kolena. A tačno na mesec dana od tog hirurškog zahvata, postalo je poznato i šta Noleta još muči, posle te intervencije u Parizu.

05. 07. 2024. u 16:19

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!