NIKOLA JOKIĆ MU OVO NEĆE OPROSTITI: Pi-DŽej Doužer ima novi klub, i to koji!

Novosti online

03. 07. 2024. u 23:34

Nikola Jokić je dobio vest kojoj se nije nadao.

НИКОЛА ЈОКИЋ МУ ОВО НЕЋЕ ОПРОСТИТИ: Пи-Џеј Доужер има нови клуб, и то који!

FOTO: Tanjug/AP

Njegov nekadašnji saigrač, Pi-Džej Doužer, posle godinu dana provedenih u evropskoj košarci, a nastupao je za KK Partizan, vratio se u NBA ligu.

Ali, ne u Denver nagetse, koje je napustio 2022, posle povrede ligamenata kolena.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Igraće ubuduće za najvećeg rivala Jokićevog kluba iz Denvera, divizijskog protivnika i ekipu koja je Nagetsima "skinula krunu", izbacivši ih kao aktuelne šampione iz ovogodišnjeg plej-ofa - Minesotu.

Doužer je dogovorio jednogodišnju saradnju sa Timbervulfsima, objavio je jedan od najbolje obaveštenih NBA novinara, ESPN-ov Adrijan Vojnarovski.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Pi Džej Doužer iz vremena dok je igrao za Denver / Foto: Tviter Denver nagets

Iako je odabrao "tabor neprijatelja", Doužer, koji je tri sezone proveo u Denveru (a najbolje proseke ostvarivao 2020/2021 sa 7,7 poena, 3,6 skokova i 1,8 asistencijom po utakmici), zapravo i nema nekog naročitog razloga da se vrati u Nagetse.

Jer, isti ti Nagetsi su ga, nakon što se 23. novembra 2021. povredio u porazu od Portlanda, kada su mu pukli ligamenti, samo nepuna dva meseca kasnije "predali" Bostonu (i dogovoru tri tima, uključujući i San Antonio), da bi ga Seltiksi, tako povređenog, nepunih mesec dana kasnije poslali u Orlando, koji ga je otpustio.

Onda mu je upravo Minesota dala šansu, najpre u njenoj filijali u Ajovi, pa dvaput po deset dana i u prvom timu, ali... kako je još bio rovit, nije dobio novi ugovor. Otuda on i u Evropi, u Partizanu, za koji je na 33 evroligaške utakmice prosečno ostvarivao 9,2 poena, 3,1 asistenciju, 3 skoka i 1,3 "ukradenu" loptu po meču.

Ovaj 27-godišnjak sada se vraća na najveću scenu i možda i ne čudi što je baš Minesotu odabrao da pokaže (svima, a naročito Denveru) da uopšte nije "za bacanje".

Timbervulfsi su, podsetimo, posle lekcije Kevinu Durantu i ostatku Feniksa (4:0) na startu plej-ofa, te izbacivanja Nagetsa iz doigrava velikim preokretom u majstorici (nadoknadili "-20" u drugom poluvremenu, u gostima, i pobedili sa 90:98), poraženi u finalu Zapadne konferencije od Dalasa u pet utakmica, a Maveriksi su potom poklekli protiv Bostona u velikom finalu, takođe u pet mečeva.

Ako vas košarka zanima, pratite sve najvažnije ali i najzanimljivije vesti o njoj na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE  ĆERKA NENADA JEZDIĆA? Krenula očevim stopama (FOTO)