KODIJEVI CRNO-BELI DEMONI: Novi plejmejker Zvezde još pamti haotičnu sezonu u Partizanu

V. Preradović

04. 07. 2024. u 22:38

MNOGE je iznenadila emotivna reakcija Kodija Milera-Mekintajera po objavi da je potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Odnosila se na njegov skoro nezapažen boravak u Partizanu, koji je označio kao trenutak kada mu je karijera krenula nizbrdo.

КОДИЈЕВИ ЦРНО-БЕЛИ ДЕМОНИ: Нови плејмејкер Звезде још памти хаотичну сезону у Партизану

FOTO: M. Vukadinović

Mislilo se da je najbolji asistent Evrolige izbrisao iz memorije tu haotičnu sezonu 2020/2021, tokom koje je počeo kod Vlada Šćepanovića i završio crno-belu epizodu već u februaru kod Saše Filipovskog. Ubrzo po njegovom prelasku u Burg, kofere je spakovao i slovenački stručnjak, a tim u rasulu uvaljen je pomoćnom treneru Aci Matoviću.

U 12 mečeva u Evrokupu prosečno je beležio 13 poena, 4,5 asistencija i 3,9 skokova, sa sličnim procentima šuta kao i čitavim tokom karijere - oko 30 odsto za tri i nešto preko 50 za dva.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Vreme je da završim nešto što sam čekao strpljivo godinama. Konačno je vreme, život je obrnuo krug. Ljudi nemaju pojma koliko mi ovo znači, koliko dugo sam čekao, koliko negativnih emocija sam preživeo i koliko dugo sam držao glavu spuštenu dole i gurao dan po dan - iz nejasnih razloga Kodi ne može još da se otarasi crno-belih demona.

Od tada je tražio sreću u Burgu, Andori, Gazijantepu i napokon je pronašao u Baskoniji, gde je prvi put zaigrao na evroligaškom nivou. Ostaće upamćena utakmica sa Asvelom, u kojoj je sa 20 asistencija postavio rekord takmičenja i postao tek treći igrač sa tripl-dabl učinkom u elitnom takmičenju.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Međutim, njegovoj dosadašnjoj biografiji nedostaju trofeji, a pamtiće se i da sa Baskijcima nije ušao u plej-of španskog prvenstva, što je koštalo posla trenera Duška Ivanovića. U Beograd se vraća kao igrač najljućeg rivala kluba koji mu je naneo toliko emotivne patnje, tako da ne treba sumnjati u njegovu motivaciju.

Uprkos statistički solidnom debiju u Evroligi, i dalje postoji sumnja da li je 30-godišnjak iz košarkaške Severne Karoline pravo rešenje za startnog plejmejkera tima sa plej-of ambicijama. Zvezda je toliko uverena da jeste da nije oklevala da plati Baskoniji obeštećenje od 600.000 evra.

Evroliga

UTAKMICA: 39

POENI: 9,6

ASISTENCIJE: 7,3

SKOKOVI: 4,4

UKR. LOPTE: 0,9

IZG. LOPTE: 2,6

ŠUT ZA TRI: 29%

ŠUT ZA DVA: 54,5%

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca