DŽIKIĆEVA GRUZIJA ELIMINISANA: Filipini ostali u trci za plasman na Olimpijske igre

Tanjug

04. 07. 2024. u 16:51

KOŠARKAŠI Filipina eliminisali su Gruziju koju sa klupe predvodi Aleksandar Džikić iz trke za Olimpijske igre iako si njegovi izabranici pobedili rezultatom 96:94 (28:17, 27:26, 19:31, 22:20) u meču trećeg kola grupe B1 kvalifikacija za učešće u Parizu.

ЏИКИЋЕВА ГРУЗИЈА ЕЛИМИНИСАНА: Филипини остали у трци за пласман на Олимпијске игре

Foto: N.Paraušić

Gruziji je za plasman u polufinale pomenutog turnira u Rigi bila potrebna pobeda od najmanje 19 poena razlike. Džikićevi igrači su sredinom druge deonice imali plus 20 (40:20) i delovalo je da mogu do plasmana među četiri najbolje reprezentacije. Posle toga Gruzini su naglo pali u igri i Filipini su polako ali sigurno smanjivali prednost da bi se u poslednjih 10 minuta ušlo rezultatom 74:74. Evropska selekcija je na kraju trijumfovala, ali nedovoljno za prolaz u narednu fazu.

Filipine je do pobede predvodio Džastin Braunli sa 28 poena, Dvajt Ramos je dao 16, Si Džej Perez 14, a Kris Njusom 13 poena.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Kod Gruzije najefikasniji je bio Sandro Mamukelašvili sa 26 poena, Goga Bitadze je dodao 21, Tornike Šengelija je dao 17, Džo Tomason 14, a Duda Sanadže 13.

Letonija je pobednik grupe B1 i u polufinalu ide zajedno sa Filipinima. Ostaje da se vidi ko će među četiri najbolje iz grupe B2. To će biti poznato nakon današnjeg duela u kom se sastaju Brazil i Kamerun.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVE SCENE! Navijači Turske pravili haos posle ispadanja sa Eura: Brutalna tuča, policija zasuta vatrometom