KAO NEBO I ZEMLJA: Različiti pristupi Zvezde i Partizana u formiranju tima

V. Preradović

10. 07. 2024. u 11:41

PROTEKLO je više od mesec dana otkad su Crvena zvezda i Partizan završili sezonu službenim rezultatom u drugom meču finala Superlige. Od tada do danas, klupske politike "blizanaca" kako ih nazivaju zbog zavisnosti od državnog novca, ne mogu da budu različitije. Kao nebo i zemlja.

КАО НЕБО И ЗЕМЉА: Различити приступи Звезде и Партизана у формирању тима

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su prošli poslednju krivinu u formiranju tima i ostalo im je da pređu ciljnu liniju angažovanjem još jednog ili dvojice igrača. Goruća pozicija je startni krilni centar, na kojoj vide srpskog reprezentativca Filipa Petruševa. Presing su prethodnih dana igrali predsednik UO Željko Drčelić i prvi čovek kluba Nebojša Čović na sastancima sa prvotimcem Olimpijakosa u hotelu "Kraun plaza". Petrušev ima ugovor sa Pirejcima i za narednu sezonu, ali bi povratak Saše Vezenkova iz NBA među "crvene" mogao da bude zeleno svetlo da je dostupan interesentima.

Situaciju pomno prate i crno-beli, nadajući se da trener Olija Jorgos Barcokas oslobodi obaveze Nikolu Milutinova umesto Petruševa. Trenutno deluje da je bliži rasplet koji odgovara Zvezdi, mada je generalni menadžer Toronta Masai Udžiri rekao da se i dalje razmatra da li je bugarski as potreban Reptorsima.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Crveno-beli ispituju i mogućnost da vrate Ognjena Dobrića, kome je ostala sezona u ugovoru sa Virtusom, što je još jedna potvrda opredeljenja "kupujmo domaće". Sa ovom dvojicom imali bi u širem sastavu 12 naših igrača - Miloš Teodosić, Nemanja Nedović, Branko Lazić, Nikola Kalinić, Stefan Lazarević, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Uroš Plavšić, Dalibor Ilić i mladi Andrej Kostić. Stranci su u manjini - Džoel Bolomboj, Jago dos Santos, Kodi Miler-Mekintajer, Ajzea Kenan, Rokas Gedraitis i Majk Daum, s tim da postoji mogućnost da Ilić i Lazarević odu na pozajmicu.

UDICA ZA POKUŠEVSKOG

OTKAD je Šarlot saopštio da ne računa na Alekseja Pokuševskog, Partizan je krenuo u ofanzivu kako bi privoleo 22-godišnjeg krilnog igrača da napravi pauzu u NBA karijeri.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Želja 17. pika na draftu 2020. je ostanak u najboljoj ligi, ostaje da se vidi kakve će ponude dobiti i da li Partizanova može da im parira. Prema nezvaničnim informacijama, crno-beli su mu predstavili izuzetno primamljivu ponudu za evropske uslove.

Partizan je posle sezone bez trofeja raspustio praktično kompletan tim osim Balše Koprivice. Pod ugovorom je Aleksa Avramović, ali je izglednije da će iduće sezone animirati navijače Pariza ili Asvela. Jul prolazi, a na platnom spisku su još samo tri pojačanja: Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frank Nilikina, uskoro i iskusni krilni centar Brendon Dejvis. Ozvaničenje dogovorene saradnje u predvorju čekaju Sterling Braun, Tajrik Džons, Isak Bonga, Ajzea Majk, Mario Nakić i Arijan Lakić. Sa igračima u čekaonici, crno-beli imaju jedanaestoricu i još prilično posla da dostignu standardnih 15 za potrebe evroligaške ekipe.

Jasno je da srpski košarkaši neće imati naročito značajnu ulogu ni u renoviranom Partizanu, izgledno još manju nego prethodne sezone. Domaći pečat postao bi dublji dolaskom Milutinova kao startne "petice", ali u njegovom slučaju ima više pitanja nego odgovora.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)